Кубратската „Превенция чрез добротворчество“ с позитивен отзвук сред подрастващите

От ден на ден желаещите да се включат в различни доброволчески инициативи организирани от Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат насочена към различни уязвими социални групи расте. Социалната и образователната страна на идеята получи подкрепа от родители, общественици и учители. Да намалим харченето на джобни за вредни храни и напитки макар и за ден и да ги насочим към добро дело получи бързо разбиране сред учениците, в които комисията проведе открити уроци и ги запозна с идеята. Тя изцяло е посветена на доброволчеството, а децата имат свободна воля да вземат сами решения. Благотворителните инициативи са неразделна част от обучителния процес. Прекрасен начин учениците да проявяват качествата си и да развиват нови умения.

Инициативата „Превенция чрез добротворчество“ е допълнение към образователно-превантивната програма „Любовта като образователен, възпитателен и превантивен метод“, която дава възможност на учениците по благороден начин, да се учат на сплотеност, да проявяват съпричастност, емпатия, да намират човечността, разбирането и толерантността в себе си. А това са много важни умения, защото не всичко в живота е свързано със състезание и печалба. Проявите на чисто човешки качества, трябва непрекъснато да се възпитават и поощряват сред подрастващите, каквито цели си поставя и инициативата.

YouTube

Тези дни, над 20 деца-доброволци в удобно за тях време организират творческа работилница, в която подготвят празнични подаръци към самотни възрастни, самотни майки, деца в приемни семейства и др. по случай предстоящите мартенски празници, а те не са малко. От кадрите се вижда, че този тип дейности повлияват положително и предизвикват позитивни чувства у участниците. Защото когато съпреживяваш нещата, споделяш време, енергия с другите, нещата придобиват по-дълбок смисъл.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе