За първи път Мемориалният мост „Фредерик Дъглас“ във Вашингтон ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник

Тези година за първи път Мемориалният мост „Фредерик Дъглас“ във Вашингтон ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник по случай националния празник на България. Трите успоредни арки на моста ще засветят в бяло, зелено и червено, а светлините ще се отразяват през цялата нощ в река Анакостия.

Мемориалният мост „Фредерик Дъглас“ беше завършен през 2021 г. и е един от най-впечатляващите съвременни архитектурни проекти в окръг Колумбия.

YouTube

Светлините на моста ще могат да се наблюдават на 3 март (петък) след 18.30 ч. Каним всички желаещи да се присъединят към екипа на посолството в 19.30 ч. и да споделим заедно събитието, посветено на националния ни празник.

Събитието носи важна символика за силната връзка между България и САЩ особено през настоящата година, в която отбелязваме 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между нашите две държави.

Организатор е посолството на България във Вашингтон, със съдействието на Департамента по транспорта на федерален окръг Колумбия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе