Ученици от Община Нови пазар за пореден път в сътрудничество с емпатистите от Кубрат

За четвърти път, възпитаниците на Йонка Николова от ОУ в село  Стоян Михайлвиски, община Нови Пазар се включват в инициатива на кубратската комисия и в дейностите на Клуб „Емпатия“. В подкрепа на образователната програма „Превенция чрез добротворечство“, учениците изпратиха собствено ръчно изработени мартеници за совите приятели от Клуб „Емпатия“ и картички с формата на ангел, към които се обръщаме винаги когато отправяме молби, желания, молитви или се уповаваме на тях, когато имаме нужда от сила или когато преминаваме през трудни моменти.

Седмокласниците от с. Стоян Михайловски имат още една изненада. Заделените им средства от джобните им е специално за децата от центъра в Тутракан, по случай някой от предстоящите пролетни празници или първи юни. Макар и от разстояние,  и едните и другите деца се чувстват близки, защото знаят какво ги свързва и обединява. Идеята да си полезен на някой, който има повече нужда винаги събира хора с отворени сърца.

YouTube

„Споделеното сътрудничество, дава добри резултати и повишава активността сред децата.  В това се убеждавам всеки път, когато запознавам учениците си с идеите на приятелите ни от Кубрат и поставям на дискусия намеренията им. Допада ли им темата, искат ли да се включат.. Настроението се променя, желанието си засилва. Изключително съм доволна от съвместната ни работа. Кубратския секретар винаги изпраща ученически папки с послания за учениците, а това ги мотивира допълнително “, коментира Йонка Николова за поредната им стъпка на сътрудничество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе