Как да направим добро първо впечатление?

Снимка: pixabay.com

Научно доказано е, че за да направим добро първо впечатление при среща с непознат, са нужни 7 секунди. За отрицателно време човекът срещу Вас формира своето мнение на база външен вид, език на тялото, маниери, излъчване и отношение. Мнението му се затвърждава до 30-а секунда, а до 4-та минута е окончателно оформено. Това първо впечатление се изгражда на подсъзнателно ниво и е изключително силно и трайно. Процесът е двупосочен, но дори и за Вас да не е от значение дали ще изпитате симпатии към непознатия, то почти винаги искате самите Вие да оставите добро впечатление за себе си у него.

Външният вид играе огромна роля за доброто първо впечатление. Счита се, че до 95% от първото впечатление е свързано с дрехите, тъй като те покриват до 95% от тялото. Дрехите не са за подценяване и трябва да съответстват на впечатлението, което искате да изградите у отсрещния. От особена важност е да сте облечени подходящо за случая като предварително проверите дали има дрескод, за да не се окажете неподходящо облечени. С промокод fashion days можете да се възползвате от намаления и едновременно да откриете най-подходящите дрехи, така че да направите възможно най-доброто първо впечатление.

YouTube

Не само дрехите, но и парфюмът говорят много за Вас. Уханието е силно свързано с паметта и ако искате да Ви запомнят и да оставите добро първо впечатление, е нужно внимателно да изберете аромата. За първа среща или интервю за работа най-добрият вариант  е да се спрете на изтънчен и ненатрапчив аромат в умерено количество. Ако не сте сигурни дали разполагате с подходящия парфюм с парфимо код за отстъпка можете да изберете перфектния аромат на страхотни цени и едновременно да направите подарък на себе си.

Когато става дума за създаване на отлично първо впечатление, езикът на тялото, подобно на външния вид, говори повече от думите. Езикът на тялото Ви може да Ви разкрие пред човека отсреща повече отколкото предполагате. Основно правило е да избягвате кръстосването на ръцете и краката си, тъй като това е отбранителна позиция, която прави лошо впечатление. В допълнение, не свивайте раменете си, тъй като това издава притеснение. Спокойният език на тялото е способен да изпрати много сигнали, които да предразположат събеседника и да го накарат да се чувства комфортно във Вашата компания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе