С концерт и тържество Кубрат отбеляза 8 март

По повод Международният ден на жената – 8 март, в Ритуалната зала на читалището в Кубрат се проведе традиционния осмомартенски спектакъл под наслов: „Благодаря ти, мамо!“. Той бе организиран от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ в града. Сред гостите на събитието бяха Кметът на община Кубрат Алкин Неби, председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, местни общественици, много деца, ученици, родители и близки.

Красив концерт представиха самодейни ученически колективи и индивидуални изпълнители. Фолклорни танци изпълниха читалищните възпитаници с художествени ръководители Гинка Панчева и Здравко Вутов, както и танцьорите от Танцов клуб „Фламинго“ с ръководители Йордан Йосифов и Цветомир Панчев.

YouTube

Стихотворения за грижата и обичта рецитираха млади възспитаници от СУ „Христо Ботев“ – Кубрат с ръководител Марийка Христова. Песнички, посветени на празника, изпълниха и децата от Вокална група „Медни звънчета“ с ръководител Сийка Русева. Публиката бе поздравена също и с красиви изпълнения на възспитаниците от певческата музикална школа към читалището в Кубрат с ръководител Гинка Денчева.

С много музика и веселие празникът на жената продължи и в Клуб „Лудогорие“, като лично поздравление към дамите отправи кметът Алкин Неби:

Скъпи дами, мили майки, дъщери, съпруги и сестри! Приемете моите сърдечни поздрави по повод Международния ден на жената! На Вашите плещи лежи огромна отговорност и в същото време винаги намирате достатъчно топлота, за да помагате с Вашето разбиране, съвети и усмивки. Вие поддържате семейното огнище, отглеждате децата ни и както винаги – оставате благородни и красиви. В този пролетен ден и тържество Ви пожелаваме още повече усмивки, прекрасно настроение, семейно щастие, благополучие, здраве и разбира се весел и цветен празник!“, заяви в обръщението си към присъстващите кметът Неби.

Празнуващите организираха чудесна веселба с много танци и забавни моменти. За доброто настроение на всички бе осигурена богата почерпка в местно заведение в Кубрат. От своя страна представителите на Клуба благодариха за подкрепата и уважението в лицето на кмета Неби и председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.

С много цветя, весели емоции и чудесни забави 8-ми март бе отбелязан във всички населени места на община Кубрат. В градския стол на общинския център празникът също беше отбелязан подобаващо от десетки дами.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе