Среща с Виктория Бешлийска в Исперих

На 22 март (сряда) от 17:30 часа в Зала „Галерия“ (под ритуалната зала) в Исперих ще гостува Виктория Бешлийска – най-четеният съвременен български автор на художествена литература за 2022 година.

С талантливата Виктория Бешлийска ще говорим за огъня на думите, тяхната сила, енергия и магичност. Гостите ще имат възможност да научат повече за процеса по създаването на „Глина“ и „Сърце“ от самата авторка и, разбира се, да си вземат личен автограф от нея.

YouTube

Виктория Бешлийска е филолог по образование. Работила е като учител, редактор на художествена литература и се е занимавала професионално с маркетинг и реклама. В момента е отдадена изцяло на писането. Автор е на блога “По дирите на думите”, който наброява 65 хиляди последователи във фейсбук и има за цел да събира стари български думи, разпространявайки силата и енергията на родния език. В него тя представя и лични спомени и истории.

Дебютният роман на Виктория – “Глина”, се превърна в най-четената книга в България за последните две години, като докосна сърцата на хиляди хора. Отличен е с награда на книжарници „Хеликон“ – „Изборът на книжаря“ за 2021 г., номиниран е от зрителите на предаването „Библиотеката“ по БНТ 1 за книга на 2021 г., отличен е и с европейска награда за дебют на „Еврокон“ 2021.
Новият й роман – „Сърце“, едва месец след излизането си, достигна до хиляди читатели и бе избран за Книга на годината от книжарите на „Хеликон“.

Виктория Бешлийска е автор и на “Словник” – самобитен дневник, който започва с 90 архаични български думи, за да продължи с личните бележки на всеки, който вярва, че писането има пречистваща и преобразуваща сила.

Огранизатори на събитието са Община Исперих и Централна общинска библиотека „Петя Йорданова“.

На 22 март (сряда) от 17:30 часа в Зала „Галерия“ (под ритуалната зала) в Исперих ще гостува Виктория Бешлийска –…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Monday, March 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе