Възстановяват детската библиотека в Кубрат

Половин година след пожара в детския отдел на библиотеката в град Кубрат, ремонтните дейности продължават. Тогава инцидентът предизвика вълна от съпричастност. Десетки са дарителите, успели да осигурят хиляди книги за любимата библиотека в Кубрат.

Към момента помещението е с нова подова настилка, сменени прозорци, дограми, измазани и пребоядисани стени. Работници споделиха, че възстановителните дейности са им отнели повече от три месеца, тъй като освен най-засегнатата част в отдела, били ремонтирани също стълбището, коридора и фоайето. Очаква се да бъдат монтирани и рафтове за новите книги.

YouTube

Въпреки че ремонтите продължават, то те не са пречка за най-малките посетители, които нямат търпение да посещават библиотеката. Дейността в културното поприще не спира. Провеждат се и много мероприятия.

„Мога да кажа, че в детския отдел, освен нови стелажи, ни трябва и екран. Ние имаме проектор, но не можем да правим презентации, защото екранът изгоря. Благодарни сме изключително много на дарителите, които подариха много ценни, стари, но запазени книги. Тези книги на друго място едва ли щяхме да ги намерим“, каза библиотечният специалист Милена Димитрова.

Kubrat News припомня, че на 7 септември миналата година при късо съединение в едно от осветителните тела, изгоря напълно детската читалня към градската библиотека, а при пожара бяха изпепелени над 9000 книги. В подкрепа на библиотеката в родния Кубрат се включи и обичаната Лили Иванова.

Всеки, който иска да помогне за пълното възстановяване на детския отдел към читалищната библиотека може да го направи чрез финансова подкрепа по следния начин:
Сметка: BG38STSA93000029310381

ДЕТСКАТА БИБЛИОТЕКА В КУБРАТ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА УСПЕШНОПоловин година след пожара в детския отдел на библиотеката в град…

Posted by Kubrat News on Wednesday, March 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе