Посланикът и Генералният консул на Турция посетиха Исперих, за да благодарят за съпричастността след земетресенията

На 17.03.2023 г. посланикът на Република Турция в България Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок и Генералният консул на Република Турция в град Бургас Сенем Гюзел посетиха град Исперих.

Те пристигнаха в града, за да изкажат благодарност, от името на турския народ, към всички жители на общината, които отвориха сърцата си към пострадалите от унищожителните земетресения в южната ни съседка.

YouTube

В Заседателната зала на Община Исперих, в присъствието на всички кметове от населените места на общината, посланик Секизкьок връчи благодарствен плакет на кмета на Община Исперих инж. Белгин Шукри. „За мен е гордост да съм посланик в такава държава“, каза тя и посочи, че помощта на България е изключително ценна. „В 30-годишната си професионална кариера за пръв път съм свидетел на такава силна съпричастност и желание за помощ, каквито България прояви към Турция, която бе поразена от земетресенията. До този момент за нас България беше една съседна страна. Сега вече вие сте наши кръвни братя!“ – заяви пред присъстващите в залата посланик Секизкьок.

Нейно Превъзходителство сподели, че Турция е изправена пред едно огромно изпитание и въпреки че е държава с огромен капацитет, не е в състояние да се справи сама. „Имахме нужда от помощ и България беше една от първите страни, които се отзоваха“ – сподели посланикът.

Срещата завърши с пожелания за здраве и изразена готовност за бъдеща взаимопомощ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе