Ученици от Беловец отбелязаха световния ден на поезията в партньорство с МКБППМН-Кубрат

Под мотото „Да отворим сърцата си за красотата на словото“, учениците от 1,2,3,4 и 6 клас при  ОУ  „Васил Левски“ –  Беловец сътвориха истински училищен празник, посветен на магията и изяществото на словото. Под наставничеството на своите класни ръководители, малчуганите пяха, рецитираха и танцуваха. Образователната игра „Азбука на добродетелите“ в стил интеракция разчупи  празника, която даде възможност на всички участници да участват   и да подкрепят най-малките – първокласниците, които смело демонстрираха, че не само познават вече азбуката, но и с всяка буква, знаят по една добродетел, които всеки трябва да развива у себе си още от най-ранна детска възраст. Красиво изрисувана училищна дъска със символите на любовта и добротата допълни атмосферата в класната стая, в която превъзбудени от радостното събитие всеки ученик с нетърпение очакваше своя ред в празничната програма.

Популярни стихове от вечните поети на България (Иван Вазов, Н. Й. Вапцаров, Ран Босилек,  Дора Габе, Леда Милева и др.) посветени на родината, семейството, природата, приятелството звучаха едно след друго, всяко прието с бурни аплодисменти.  В предизвикателството прочети „любимо стихотворение“ се включиха и част от гостите на събитието – бившите дългогодишни учители на училището Марийка Паскова и Миннет Яхова. Със свои любими автори се включиха още кубратския секретар Надие Карагьозова и настоящият директор на школото Галина Ганева.  Емоции с домакините споделиха още Ивелина Тодорова (член на кубратската комисия и Обществен съвет при СУ „Христо Ботев“ и родители.

YouTube

Училището в Беловец от години си сътрудничи с  кубратската комисия и с право  в края на празника беше наградено с купата „Добър партньор“  в знак на висока оценка и благодарност.

Любезните домакини на свой ред  изпратиха гостите с грижливо отгледани от тях саксийни цветя и цветни стикери, изписани с послания и пожелания книгата винаги да е част от ежедневието ни, защото, който прекарва време с книга в ръка, никога не е самотен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе