Как Betano разширява своята дейност?

В България от известно време има един букмейкър, който изключително упорито развива дейността си в спорта. Става въпрос за Betano, от където избраха доста интересен подход. В тази статия ще разгледаме как дейността им се разшири и вече обхваща много важни за спортния свят дейности.

Бетано стана първата платформа за залози, която си партнира с FIFA

YouTube

Това се случи преди Световното първенство по футбол в Катар през миналата година. Тогава компанията стана така наречения Регионален Европейски поддръжник на състезанието.

Тази титла се отнася до дейността на организацията насочена към ангажирането и забавлението на футболните привърженици. Чрез съвместна работа с футболната централа бяха използвани различни технологии за разширяване на футболното преживяване.

Подобна крачка води до разлика в достигането на фенове на спорта в количество от милиони. Когато добавим към това вече наличната аудитория на Betano, която обхваща 10 страни в Европа, Северна Америка и Латинска Америка, придобиваме представя за мащаба на дейността.

Точно този подход е една от причините компанията да спечели призът “Оператор на годината” за 2022 година, която се дава от EGR.

Друг мащабен ход се оказа партньорството на марката с Бразилската Супер Купа

 Спонсорството се материализира на 28 януари тази година. Тогава се проведе срещата, която даде старт на бразилския футболен сезон – Палмейра срещу Фламенго. В допълнение на това, компанията притежава спонсорските активи за Купата на Бразилия до 2025 година. И всичко това, докато Бетано е спонсор на отборите на Флуминензе и Атлетико-МГ.

Стратегията тук е да се инвестира в основните спортни състезания в страната, за да се постигне по-мащабно промотиране на индустрията, разбира се докато марката и позициите на Бетано се засилват към лидерска позиция.

Логото на компанията се появява на централния панел на стадионите, LED панелите около игрището, на 3D визуализациите извън съблекалните и центъра на терена. Тези визуализации се появяват също преди мача и на полувремето.

В споразумението са включени правото на име на двете състезания, заедно с официален спонсорски статус.

Интересен подход е разположението на логото от външната страна на стадиона, на скамейките и разбира се по време на обявяването на победителите в края на сезона.

Бетано е успяла да сключи тази сделка заради Brax Sports Assets, компанията, която е комерсиален мениджър на първенството.

Какво значи всичко това?

 Има изключително много бетинг компании, които развиват спонсорска дейност. Тя обаче се изразява най-вече в спонсорство на няколко отбори, или пък на повече местни клубове. Случва се да видим спонсорство на някой турнир, но е по-скоро рядкост да видим толкова широко интегрирана и разработена в детайли стратегия за инвестиция в спорта. Защото е вярно, че това е реклама за самата компания, но е много важно как се насочват средствата, за да се постигне по-голям ефект в развитието на даден спорт като цяло.

В случая, когато говорим за работата с FIFA, централата е избрала партньор, който може да отправя отговорни послания към феновете. Целта е не просто да се подпише сделка за спонсорство, да се извъртят определен брой реклами и от това да не последва нищо. Целта е да се разработва стратегия за комуникация, от която всички страни имат някаква полза.

Все повече бизнеси от различните сектори отделят нужното внимание на изразходването на своите средства за маркетинг, за да направят нещо по-голямо. Със сигурност крачката на Бетано да влезе в по-сериозни партньорства, с повече задължения и отговорности, ще накара и други фирми от сектора да направят нещо такова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе