Как се монтира структура за вграждане?

Баните в дома или в публичните сгради стават все по-модерни, функционални и естетични. За това много помага съвременната структура за вграждане, за особеностите и инсталацията на която ще стане дума в статията. Какво представляват тези системи и как да си ги монтираме самостоятелно, за да спестим пари за майстори, разказват от БМАГ.

Какво е това структура за вграждане?

Лесно е да бъде разпозната по висящата на стената тоалетна чиния, без да стои на пода, и липсата на казанче за вода. Но как е възможно това? Ако преди години изглеждаше като дизайнерска фантазия, днес е реалност, благодарение на структурите за вграждане. Обичайно представлява здрава и монолитна стоманена рамка (издържаща до 400 кг товар), която е монтирана в предварително изградена ниша на стената. Казанчето за вода и самата тоалетна чиния се монтират върху тази рамка, която след инсталацията остава скрита в стената. Навън се вижда само бутонът за пускане на водата и висящата чиния с биде.

YouTube

Връзката с всички водопроводни комуникации остава скрита, което допринася за повишената естетичност на помещението и неговия съвременен вид.

Какви са предимствата от нейната употреба?

Освен естетическата част, употребата на структури за вграждане има и много други предимства. Това са компактните размери, позволяващи употребата им дори и в бани с твърде ограничена площ. Липсата на монтаж върху пода улеснява неговото почистване и създава визуална илюзия за повишена пространственост. Конструкцията на съвременните структури за вграждане обичайно е универсална, което позволява да изберете отделни елементи по ваш вкус и бюджет.

Вероятно вече си задавате въпроси относно отстраняването на повредите, ако такива възникнат. И ако смятате, че ще трябва да разбивате плочки и да къртите, от БМАГ бързат да ви успокоят, че няма да се налага. Такива възникват много рядко и се отстраняват чрез премахване на бутона за пускане на водата.

Сред какви видове можем да избираме?

Основно на пазара се предлагат три вида структури за вграждане: 

  • конзолни – описаната по-горе конструктивна концепция, представяща висяща на стената тоалетна;
  • свободно стоящи – стоят на пода и натоварването се поема от конструкцията на самата чиния;
  • с различни форми – при твърде малка баня, за максимално ефективно използване на пространството се предлагат ъглови решения с по-малки размери.

За какво трябва да внимаваме при монтажа?

Едно от големите предимства на структурите за вграждане е лесният монтаж, който е възможен и от човек, без голяма компетенция във ВиК. За улеснение на инсталацията, при покупката получавате пълния комплект от необходими елементи за това. Друга важна особеност, преди да пристъпите към работа, е да знаете, че металната конзола е съставена от две части: едната е статична и се монтира много здраво с дюбели към пода. Втората част е подвижна и позволява предварително определяне на височината на тоалетната чиния и застопоряване след това. По подразбиране, установената височина е 400 мм.

На следващия етап се извършва свързването на комуникациите. Трябва предварително да са изведени и предвидени при проектирането на водопровода и канализацията. Допълнително застопоряване и укрепване на конзолата към стената става чрез шпилки и предварително предвидените за целта отвори. За постигането на прецизност в нивелацията е налична застопоряваща гайка с контрагайка, така че при постигане на оптимални нива да се позиционира конструкцията в съответното положение.

За покупката на оригинална и качествена структура за вграждане, от онлайн магазин БМАГ препоръчват да пазаруваме от специализирани сайтове. Там имаме голямо разнообразие, от което да направим най-добър избор. Можем да се консултираме със специалист при специфични особености и да получим продължителна гаранция за безпроблемна работа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе