Защо да използваме натурална козметика?

В наши дни все повече хора се притесняват, че продуктите, които използват, могат да бъдат вредни за тяхното здраве и околната среда. Конвенционалната козметика често съдържа синтетични съставки, които дразнят кожата и я правят податлива на различни алергии. Много от тях са вредни за природата, тъй като трудно се рециклират, а разграждането им отнема години.

Така, много хора прибягват към този вид козметика, чиито елементи са безопасни за организма и света около нас. Защо да използваме естествени продукти и какви са плюсовете им за нашия организъм?

Предимствата на натуралната козметика 

Този вид козметика е по-безопасна за здравето ни и за света около нас. Има антибактериално, противовъзпалително и антиоксидантно действие. Не се добавят силикони и парабени, а съдържа единствено ценни растителни масла. При нейната направа се забраняват тестовете върху животни, а опаковките са щадящи за природата.

Подходяща е за възрастни мъже, жени, бременни, а дори има благоприятен ефект върху бебешката кожа. В случай че сте на път да изпробвате различни видове продукти, е важно да се доверите на правилните търговци, споделят от онлайн магазин Лили Дрогерие. Те залагат освен на богата гама артикули и подаръчни комплекти, а и на професионална консултация, в случай на възникнали въпроси от клиентите.

YouTube

Кои са най-популярните натурални съставки и техните полезни свойства?

В последните години все повече хора търсят натурални и органични продукти за грижа за кожата си. Важно да се избягват химически съставки, които могат да бъдат вредни за здравето и околната среда. Но какви са най-популярните, които могат да ни помогнат в правилната грижа? В този списък ще разгледаме някои от тях и техните полезни свойства:

  1.  Алое вера – Това е растителна съставка, която заздравява на рани и успокоява след сърбеж или изгаряне. Има противовъзпалително действие и оказва добро влияние при борбата срещу акне и обриви. 
  2. Авокадо – Богато на витамини Е, А и D, които имат хидратиращи свойства. Помага при слънчеви изгаряния и намалява възпаленията. 
  3. Ший масло – Растителна съставка, която подхранва и предотвратява раздразненията. Често се използва за намаляване на бръчките и подобрява тургора.
  4. Морска сол – Заредена с минерали и хранителни вещества като магнезий, калций и калий. Откриваме ги и в нашите клетки, поради това тя помага за балансиране, защита и възстановяване.
  5. Екстракт от чаено дърво – Действа като естествено антимикробно и противогъбично средство. 
  6. Екстракт от зелен чай – Защитава кожата от свободните радикали, които предизвикват стареене. Помага за намаляване на възпалението и появата на пъпки. 

Естествената козметика е идеалният избор за онези, които искат да избягват вредните химикали, съдържащи се в конвенционалните продукти. За постигане на здрава и красива кожа, опитайте с био масла и екстракти от природата и се насладете на техните ползи за лице, коса и тяло. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе