Ученици от Профилирана гимназия „Васил Левски“- Исперих сътвориха стенопис в училището

Талантливите ни дванадесетокласници Гергина и Мерт за няколко дни „посадиха“ и „отгледаха“ символично дърво на стената до учителската стая. С много вдъхновение, отдаденост и душа младите ни художници разкриха уникални човешки възможности и създадоха прекрасно произведение на изкуството, което винаги ще напомня колко силна е връзката на човека с природата и колко е важно да съхраним Земята.

Сътвореното от Гергина и Мерт е част от дейността на училищния екоклуб с ръководител госпожа Шенай Сали във връзка с работа по проект „Младежки инициативи за екологичен преход“ на СНЦ „Нов полет“. Проектът е финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Мярка 21 „Исперих – отворени пространства, привлекателна жизнена среда, съхранено наследство, култура, природа” на МИГ Исперих. Проектът е насочен към младите хора на територията на община Исперих и целят повишаване на знанията и уменията на младежите, свързани с климатичните промени.

YouTube

Поздравления, Гергина и Мерт! Продължавайте да сътворявате светове, в които човекът разкрива божественото и отваря очите за невидимото!

Гергина Станчева и Мерт Тунджай от Профилирана гимназия "Васил Левски", Исперих, сътвориха страхотен стенопис в…

Posted by Профилирана гимназия "Васил Левски" гр. Исперих on Saturday, April 1, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе