Инвалидни колички за хора в Божурово

Със съдействието на Кмета на община Кубрат Алкин Неби и кмета на село Божурово Юджел Юсеинов бяха осигурени чисто нови инвалидни колички, ролатори и тоалетни столове за 79-годишната Андриана Гецова и 76-годишната Сафие Билялова от село Божурово. За удобство на хората от третата възраст бяха осигурени и специални дюшеци.

Новите придобивки за хората с увреждания бяха връчени лично от кмета на селото, който пожела на възрастните жени най-вече здраве и спокойни старини.

YouTube

Хората благодариха за този мил жест, отправяйки сърдечни поздрави за успехи в начинания и делата в службата.

„Благодарна съм на тези млади хора, които ми осигуриха и количката, и проходилката, защото ми беше много трудно досега. Сега поне ще мога да излизам и да се разхождам из двора, защото преди не можех, а в това състояние съм вече от четири години. Тези подаръци са радост за душата ми“, разказва баба Сафие, която благодари и на близките си за помощта и грижите.

Кметът на Божурово заяви, че грижата към възрастните е основна отговорност на младите хора, допълвайки, че досега и кмета на Кубрат, а и той като кмет на селото, винаги са се притичвали на помощ в подкрепа на хората.

Това не е първата акция в подкрепа на лицата с увреждания. От кметството уточниха, че досега само в Божурово са били осигурени 27 уреда за инвалиди, като помощта за нуждаещи се ще продължи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе