Как се чистят петна от восък?

След обикалянето на църквата и великия християнски празник Възкресение Христово, остава един неприятен момент – петната от восък.

Колкото и да се пазят мебелите, покривките, подовата настилка и дрехите от свещите, все някъде ще капне . А петната от восък и парафин са упорити и оставят мазни и цветни остатъци, които трудно се премахват.

YouTube

При премахване на восъчни петна от дрехи, покривки и други тъкани, най-добрият подход е изстъргването. Друг вариант е мястото с петното да се нагрее с висока температура и така восъкът ще омекне и лесно ще се премахне. Ако восъкът е мек, то кубче лед е най-подходящия вариант. Ако все още има остатък от мазно петно, накиснете засегнатото място с разтворител за тъкани. След това изперете тъкънта с препарат за пране.

Най-лесният начин да отстраните петното от масата, секцията или шкафа е да изчакате да се втвърди. След това, капката се изстъргва с помощта на пластмасова шпатула.

А как се премахва восъкът от обувките? Ако те са велурени, най-добре е да се изложат на студено място или да се постави кубче лед върху засегнатото място. След това се нагрява, за да омекне и се изчиства с мека кърпа. Ако обувките са лачени, добавете топла вода върху тях. Избършете с влажна кърпа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе