В събота събират отново капачки и стотинки за кампанията „Аз вярвам и помагам“

Тази събота е поредното събитие „Събиране на КАПАЧКИ и СТОТИНКИ“, което ще се проведе на 09:00ч до 14:00ч пред Катедралата в град Варна в помощ събирането 500 000 и #каузаполовинмилион за закупуването на:

– Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще дарим на РЦТХ – Варна;

YouTube

– Втората Детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ на хиляди бебета, която ще дарим в СБАГАЛ „Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна“;

– Закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детка хирургия  в МБАЛ „Св. Анна – Варна“, където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

По време на събитието за кратко всеки ще има възможност да види на живо и да се снима с Първата за град Варна специализирана Детска линейка „Аз Вярвам и Помагам“, която преди два месеца бе дарена на ЦСМП-Варна в помощ на хиляди бебета и деца.

Организаторите предупреждават за следните неща:

– Капачките трябва да бъдат предадени в торби, чували или кашони, но НЕ и в туби;
– По време на събитието ще се събират и стотинки от 0,01лв, 0,02 лв, 0,05 лв, 0,10 лв, 0,20 лв, 0,50 лв, 1 лв и 2 лв, които НЕ трябва да бъдат сортирани по номинална стойност и може да бъдат в обща торбичка, буркан или друг здрав съд;
– Капачките и стотинките трябва да се предадат ОТДЕЛНО едно от друго;
– По време на събитието ще има благотворителен дарителски базар на който ще се предлагат рекламни материали (чаши, тениски, магнити, ключодържатели, ароматизатори, вода с кауза, солети, кускус и юфка с кауза) с логото на кампанията и визията на Детска линейка „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ за събирането на повече средства;
– На площада ще има и дарителски кутии, където всеки, който желае ще може да дари и хартиени банкноти в помощ на инициативата.

Припомняме, че от началото на кампанията преди 8 години до днес заедно с хиляди хора събрахме и предадохме за рециклиране над 241 000 килограма капачки.

Успяхме да закупим и дарим 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родителните отделения и детска хирургия в СБАГАЛ „проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“ и МБАЛ „Св. Анна – Варна“, които са помогнали на хиляди бебета и деца от цяла Североизточна България.

Заедно с цялата тази статистика само преди два месеца дарихме в ЦСМП Варна и първата за град Варна специализирана Детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“ на пазарна стойност над 350 000 лв, които са събрани от капачки, стотинки и дарения. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе