Ученическите финали по хандбал за юноши се проведоха в Кубрат

Шест от най-добрите отбори на страната, сред които и от Кубрат, участваха във финалите на ученическите игри по хандбал за юноши от XI-XII-ти клас, които се проведоха в спортна зала „Кубрат“. Церемонията по награждаването в лудогорския град се състоя след категоричната победа с 31:26 гола за отбора на Горна Оряховица, който се наложи на хандбалната команда от Бургас. Отбора на Кубрат се класира на пето място.

Наградите – грамоти, купи и медали, бяха връчени от Общинското ръководство, начело с Кмета Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, от старши експерта по физическо възпитание и спорт към Регионалния инспекторат по образованието – Разград Николай Миланов, както и от Елеонора Горбанова – главен експерт в Русе за четири области от Североизточна България към Министерството на младежта и спорта.

YouTube

За най-добър вратар на игрите в Кубрат бе определен Даниел Янев от Благоевград. За най-добри крила /ляво и дясно/ бяха определени играчите Самуил Стоянов и Валентин Василев от Горна Оряховица. За най-добър ляв гард бе определен Марио Марев от Бургас, а за най-добър десен гард – Пресиян Георгиев от Кубрат. Най-добър разпределител на турнира стана бургазлията Кристиян Андонов. За пивот на спортната проява бе определен Костадин Ковачев от Бургас. Голмайстор на хандбалното дерби с 56 гола стана Михаил Стоянов от Горна Оряховица.

Церемонията по закриването завърши със свалянето на българския трикольор, с много щастливи емоции и с красиви снимки за спомен между участниците. Главен съдия на срещите бе Стефан Калинов – директор на Дирекция „Специализирана администрация“ към Община Кубрат.

КУБРАТ ДОМАКИНСТВА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ФИНАЛИ ПО ХАНДБАЛ ЗА ЮНОШИШест от най-добрите отбори на страната, сред които и от…

Posted by Община Кубрат on Wednesday, May 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе