Кубрат отбеляза 6 май

С поднасяне на венци и с Гергьовска люлка Кубрат отбеляза Гергьовден.

По повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, слово произнесе Кметът на община Кубрат Алкин Неби.

YouTube

„Скъпи съграждани! Уважаеми военнослужещи, скъпи ветерани! Отправям най-сърдечните си поздрави по случай Деня на храбростта и Празника на Българската армия! На Гергьовден, когато почитаме и Свети Георги Победоносец, свеждаме глави пред подвига на българските воини, доказали с кръвта си своята преданост към род и родина в не една битка. Битки има и в мирно време. Битки, за които не е нужно оръжие, но са нужни вяра, чест, достойнство, доблест. Прекланяйки се пред историческата слава на българските бойци, нека отдадем почит и на тези, които и днес с труда си са гарант за мира – у нас и зад граница. Нека самочувствието ни на значим и родолюбив Народ получи нов прилив на духовна сила! Желая здраве, благополучие и сполука на всички! Честит празник!“, каза в словото си кметът Алкин Неби.

На церемонията пред паметника на загиналите във войните присъстваха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Женифер Пойраз, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов и други служители от Общината и местното читалище.

Бяха поднесени венци и цветя от Общинската администрация и Общинския съвет, от ПП Движение за права и свободи и граждани.

На Гергьовска люлка пред сградата на Общината се залюляха за здраве малки и големи. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха от читалищния оркестър „Славяни“.

ГРАД КУБРАТ ОТБЕЛЯЗА ГЕРГЬОВДЕН С поднасяне на венци и с Гергьовска люлка Кубрат отбеляза Гергьовден. По повод Деня…

Posted by Община Кубрат on Saturday, May 6, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе