Ивайло Петев: Титла или Купа? Нахално е, но искам и двете

Ивайло Петев излиза за петия си трофей начело на Лудогорец. До момента той е спечелил две титли, по една Купа и Суперкупа на България. Евентуален трофей обаче ще му е първи след завръщането в Разград през март. Както е известно, в рамките на само 4 дни Лудогорец играе два пъти срещу ЦСКА 1948 – днес във финала за Купата на България, а в неделя – важен дуел за първенството.

„Преди 10 години това беше първият трофей на Лудогорец. Относно мача, не сме го отписали и ще подходим максимално сериозно и ще опитаме да спечелим пак трофея. Срещу нас ще има един доста добър отбор с един млад треньор, който по резултатите показва, че се справя отлично. Няма да е лесно, но нашите играчи са готови и смятам, че ще изиграем един добър мач. Дай Боже да спечелим“, започна Петев.

YouTube

„Избирам и Купата, и титлата, ще отговаря малко нахално. Това ми е изборът, няма как да дам друг отговор. Всичко е възможно и ще се борим. Ще се постараем да спечелим всичко. Не мислим негативно, а позитивно. Вече какво ще се случи, то ще разберем след края на сезона. Два мача имаме срещу ЦСКА 1948 и приоритет е финалът, тъй като е най-важен. След като мине, ще мислим за следващите мачове. За нас финалът е най-важният мач и концентрираме сили върху него”, добави той.

„Проблеми в дългосрочен план имаме – Рик Джонатан и Диниш Алмейда. Всички други са в групата и ще мога да разчитам на най-доброто, което имам. Естествено, че се готвим за дузпи и ние трябва да сме готови във всяка една ситуация. Те са част от играта и трябва да сме готови за тях. Ние имаме 16 или 17 мача повече, надявам се да не се стига до дузпи. Все пак мачът е турнирен и трябва да сме готови за този сценарий“, споделя доскорошният селекционер на Босна и Херцеговина.

„Надявам се съдията да помага на футбола. Кадрови проблеми нямаме. Стартовият състав ще го разберат футболистите на разбора. Не е добре, че няма да има много фенове, ако трябва да бъда искрен. Не знам колко хора ще има, тъй като футболът е за тях. Ако има малко хора, ще е малко недобре, но не знам. Не знам по каква причина е така, пак казвам, аз бих искал да не е пълен стадиона, но да има 10-15 хиляди. Футболът е за тях, всеки обаче си има предпочитания дали да дойде или не“, завърши Петев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе