Организират открит ден на пшеницата в Кубрат

Богато разнообразие от българска и чужда селекция ечемик, пшеница, тритикале и ръж ще покаже Мариела Йорданова, семепроизводител и зърнопроизводител по време на открит Ден на пшеницата в Кубрат. Събитието, което традиционно се провежда през първия петък на месец юни вече 17 години, събира зърнопроизводители и представители на семенарската индустрия в опитните полета на “Сортови семена” Разград. 

По време на открития Ден на пшеницата ще бъде представена селекцията семена на KWS от Агредо и KWS България; селекция Saaten Union от Суммит Агро; селекция на италианската компания Manara, чиито търговски права за България притежава Сембодиа, както и селекциите на LG, Syngenta, Lidea и Добруджанския земеделски институт – Генерал Тошево. Ще бъде обявена и актуалната продуктова листа на „Сортови семена“ за производствен сезон 2023/2024 г. 

YouTube

Мариела Йорданова, организатор и изпълнителен директор на “Сортови семена” Разград: 

“По традиция ще споделим своя опит и практически съвети за отглеждане на културите. Ще направим обзор на развитието на всеки един сорт, наблюдаван през годините, както и в условията на настоящата стопанска година, която е много предизвикателна. Ще дадем препоръки за отглеждане на различните сортове според сортовата им характеристика, както и съвети за избор на сортов състав в стопанството”.

Сред темите, които ще бъдат включени по време на събитието, са пазарната обстановка в сектор Зърнопроизводство, агрометеорологичната обстановка, анализ на развитието на есенните култури към момента и прогнози за жътвената кампания. 

Мариела Йорданова: “Следвайки вижданията на компанията ни за устойчиво земеделие и производство на чиста и здравословна храна, и в контекста на стратегията “От фермата до трапезата”, по време на събитието ще обявим официално и нова марка продукти на компанията ни – козе и овче кисело мляко и сирене от животновъдната ни ферма с мандра“. 

Всички участници в открития Ден на пшеницата ще участват в Томбола с атрактивни награди – традиционни и нови продукти от портфолиото на “Сортови семена”. Като комплимент ще получат продукти от козе и овче мляко. 

Ден на пшеницата 2023 ще се проведе в опитното поле в землището на гр. Кубрат (по пътя Кубрат-Русе, срещу стопанството на „Сортови семена“).

Събитието ще даде среща на земеделски стопани и представители на семенарската индустрия в Опитните полета на „Сортови семена“ Разград на 2 юни (петък) от 9.30 часа.

За допълнителна информация: 0899 935 105; 0899 935 102; 0893 316 580

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе