Националният трофей от ученическите игри по хандбал в Кубрат отиде в Горна Оряховица

В Кубрат приключиха финалните игри по хандбал за ученици от 5 – 7-ми клас от цялата страна, които са под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Регионалният инспекторат по образованието в Разград и Областният клуб за спорт в училище – Разград. Домакин на проявата бе Община Кубрат.

YouTube

Престижният трофей и отличие за първото място вдигнаха хандбалните надежди от СУ „Георги Измирлиев“ – гр. Горна Оряховица, наложили се на отбора на домакините от Кубрат с 32:22 гола, който се класира на второ място. Отличните хандбалисти на Кубрат представиха най-голямото училище в общината – СУ „Христо Ботев“. В групата момчета на Илиян Илиев от Кубрат победиха отборите на София и Варна. Кубратската команда отстрани и отбора на Петрич, класирал се трети в хандбалното дерби. Четвърти станаха хандбалистите на ОУ „Стоян Михайловски“ – гр. Варна.

Купи, грамоти и медали бяха връчени от Кмета на община Кубрат, Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, старши експертът по физическо възпитание и спорт към РИО – Разград, Николай Миланов, зам.-кметът Женифер Пойраз, от Елеонора Горбанова – главен експерт към Министерството на младежта и спорта и главният съдия на първенството в Кубрат, Стефан Калинов. Отличия получиха и всички съдии на първенството в лудогорския град.

В т.нар. „Златната седмица“ на финалите в Кубрат попаднаха заслужено и имената на: Емир Исмаилов от Кубрат, Иво Иванов и Михаил Тодоров от Горна Оряховица, Кристиян Манасиев от Петрич, Християн Йорданов от Варна, Илиян Катранджиев от София и Георги Кармашиков от Бургас. За голмайстор на турнира със 46 попадения беше определен Михаил Тодоров от Горна Оряховица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе