Шампионска победа за Кубрат на държавните финали по хандбал в Хасково

Златни медали извоюваха момчетата до 12-годишна възраст за отбора на хандбалния клуб „Кубрат“ на Държавните финали в град Хасково. Момчетата от града на великия хан Кубрат се представиха отлично, завоювайки категорично първото място в класирането.

В решаващата среща, отборът на Кубрат се изправи срещу „Локомотив“ (Варна) и се наложи с резултат 30:21, демонстрирайки изключително майсторство и екипна игра. Тази победа ги изстреля до златните медали и ги превърна в шампиони на Държавните финали.

YouTube

Двама от хандбалните надежди на отбора, Дарио Тодоров и Дорук Веждет, бяха отличени с индивидуални награди за своите изяви на терена. Дарио бе определен за голмайстор на турнира с впечатляващите 61 гола, докато Дорук Веждет беше признат като най-добър вратар на състезанието.
Освен индивидуалните награди, беше отличен и отборът на звездите, в който се присъединиха най-блестящите и изявени играчи от различни отбори на турнира. Този отбор включваше Емир Елмаз от ХК „Кубрат“, Марио Асенов от „Асти 91“, Веселин Колев от „Локомотив“ Варна, Владимир Герджиков от „Етър 64“, Виктор Цвятков от „Чардафон“, Константин Александров от „Звезда-София“ и Алекс Данаилов от „Спортист Кремиковци 2018“.

Този невероятен успех на ХК „Кубрат“ и индивидуалните постижения на техните играчи са свидетелство за високото качество на работата и ангажираността на треньорите и младите спортисти от клуба. Те демонстрираха не само технически умения, но и сила, настойчивост и екипен дух, които ги издигнаха над конкуренцията.

Община Кубрат поздравява шампионите, като им пожелава да пишат бъдещето си със златни букви и да прославят все така общината град Кубрат в света на хандбала, където името на Кубрат има непоклатими позиции и успехи. Златните медали и отличията са заслужени признания за тяхната преданост и талант, които ги превръщат в бъдещите звезди на спорта. Нека този успех служи като мотивация за тях да продължават да се развиват и да постигат още по-големи постижения в бъдеще.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе