Над 1800 нарушения с над 800 фиша и над 60 акта по Закона за движение по пътищата в Разградско само за седмица

1864 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 5 до 11 юни 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 847 фиша и 61 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани осем пешеходци.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при двамата концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на десет моторни превозни средства – в седем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, при които осем души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец юни до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 2407 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 2205 превозни средства и 2744 лица. Връчените електорнни фишове са 27.

От 14 до 20 юни ще се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL „Алкохол и наркотици“. През първите пет месеца на 2023 година пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР-Разград бележи влошаване по отношение на загиналите и ранените при възникналите тежки ПТП. При 54 възникнали тежки катастрофи (41 за 2022 г.) броят на загиналите е с 2 повече, а броят на ранените е с 24 (42.8 %) повече. За посочения период са установени 113 водачи да шофират след употреба на алкохол или след употреба на дрога. В рамките на акцията на 17 юни за времето от 00:00 до 23:59 часа ще се проведе „24-часов маратон“ за осъществяване на интензивен контрол относно употребата на алкохол, наркотични вещества или техни аналози от водачите на превозни средства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе