Бебешки колички за градски условия: компактни, леки и лесни за маневриране

Тъй като младите родители могат да живеят както в градовете, така и в селата или малките населени места, начинът на живот трябва да бъде съобразен с условията на средата и нуждите на всеки. За родителя е важно лесно да се справя с грижите за най-малкия член на семейството си, а за детето е важно да му е комфортно навсякъде. Затова е хубаво, когато избирате бебешка количка, да съобразите приложението и функционалността ѝ, споделят от Hera.bg.

С какво управлението на бебешка количка в града може да е по-различно?

Теренът в градовете е предимно асфалтов, на места с доста неравности, като през лятото се нагрява много. Затова гумите трябва да са качествени и издръжливи на екстремни условия.

YouTube

В града, шумът идва отвсякъде и може да попречи на спокойствието на бебето. Обикновено майката гледа да свърши разни задачи, докато разхожда детето си, така че бебешката количка трябва да е достатъчно функционална, да се сгъва и разгъва бързо, да събира багаж и да е лесна за управление.

За какво да внимавате при избора на бебешка количка за града?

Ето каква трябва да бъде перфектната бебешката количка за тези условия:

  • лека – това е един от най-важните фактори. Ако е тежка и прекалено широка, управлението ѝ ще е доста трудно. Сам човек няма да може да я пренася, разгъва или бута по стръмен терен, защото бързо ще се измори. Затова е хубаво, когато купувате, да обърнете внимание на теглото;
  • удобна – детето и бутащия трябва да се чувстват еднакво комфортно. На бебето трябва да му е меко и топло. Задължително е да е добре обезопасено, без да го стягат коланите или да пречат на движението му. Удобството за родителя се изразява в това дали може да наблюдава детето си, да носи достатъчно багаж и да закача чантата си. Необходимо е лесно да слага и сваля рожбата си от количката, а тя да е подходяща и за тесни пространства;
  • маневрена – в града може да се сблъскате с всякакви препятствия – от дупки, през локви, стръмни и полегати участъци до кални и тревисти площи. Ако не е удобна за маневриране, управлението ще е кошмар. Търсете модел, чиито колела правят пълно завъртане във всички посоки плавно и неусетно и по този начин осигуряват по-лесно бутане;
  • функционална – бебешката количка е нещо, което родителите на малки деца използват целогодишно. Тя трябва да може да ви служи през всеки сезон, независимо от температурата и времето навън. Най-добре изберете вариант с допълнителни аксесоари, като чадър, сенник, комарник, зимно чувалче.

В каталозите на онлайн магазините ще откриете множество модели, отговарящи на всички тези критерии. С тях ще се справите успешно с разходката на бебето в градски условия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе