Община Кубрат награди шампионите по хандбал с едноседмичен лагер

Кметът на община Кубрат, Алкин Неби, включително председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, както и директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов, поздравиха шампионите от ХК „Кубрат“.

Отборът се класира първи на Държавните финали по хандбал за момчета до 12 години в град Хасково, като победи отбора на „Локомотив“ (Варна) при резултат 30:21 гола. Бяха наградени също и другите хандбалисти на отбора до 14-годишна възраст, които завоюваха второто място на финалните игри по хандбал за ученици от 5 до 7 клас на МОН за цялата страна. Тези игри се проведоха в Кубрат, където отборът на СУ „Христо Ботев“ представи града и общината достойно.

YouTube

В израз на благодарност за начина, по който отборите представят общината, кубратският кмет поздрави всички момчета и техните треньори – Илиян Илиев и Борислав Борисов. Алкин Неби награди момчетата със специална награда – едноседмичен лагер, чиято дестинация ще бъде определена от треньорите.

По време на срещата в заседателната зала на Общината, спортистите разказаха за преживяното по време на мачовете, за победите, феърплея, трудностите и финалните битки. Купата на шампионите бе вдигната и от кмета на Кубрат, който получи и специален медал от капитана на отбора Дарио Тодоров. Тодоров сподели, че всички играчи на отбора имат заслугата за тези победи и подчерта, че хандбалът е отборен и колективен спорт.

Хандбалните надежди, които прославиха Община Кубрат с отличните си резултати, включват: Берк Бейсимов, Туан Лютфиев, Айхан Юмер, Христо Христов, Денис Паша, Емир Санджактар, Дамян Делев, Дарио Тодоров, Персиян Митев, Константин Крумов, Данаил Кирилов, Юзкан Юмер, Емир Исмаилов, Джем Мехмед, Мелих Селиман, Виктор Радков, Теодор Стоянов и Дорук Веждет.
„Благодарим на целия отбор и, както посочи капитанът, че това е една колективна игра, въпреки индивидуалните отличия, то посланието е едно – единството на отбора в играта е най-важно. Немалка задача имат и скритите герои, като вашите треньори, които, макар и строги на моменти, са и справедливи, защото именно те изграждат духа на победителя във вас, скъпи шампиони на община Кубрат. Благодарим и на тях. Продължавайте да ни представяте с гордост и чест, развивайте се в спорта, защото вашият успех е светъл пример за всички млади хора и вдъхновение за всички нас“, заяви кметът Алкин Неби.

„Шампионите не само представят общината в спортните среди, те са и надежда за бъдещето. Постиженията им в спорта са вдъхновяващ пример за младежите на общината да следват своите мечти и да се стремят към постижения. Тези момчета, заедно с треньорите си, са не само спортисти, но и символ на единство, упоритост и колективна работа, които са от съществено значение за постигането на успеха“, заявиха още от ръководството на Община Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе