Кубрат с три златни медала от Национален читалищен събор

Кубратските танцьори от Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ спечелиха публиката на Националния събор на читалищата, който се проведе за петнадесети път в град Бяла (Варненско). Техните изключителни изпълнения бяха отличени с три златни медала, плакети и грамоти. Медалите, които заслужиха всичките 72-ма участника от Кубрат, връчи лично кметът на община Бяла инж. Пеньо Ненов, който благодари на кубратчани за разкошните изпълнения. Събитието бе уважено от десетки читалища на цялата страна, представяйки 101 групови и индивидуални изпълнения от поне десет области.

„Очаквайте тези вълнуващи вечери, изпълнени с изкуство, танци и музика. Националният събор на читалищата е идеална възможност да се срещнете с невероятни таланти и да се впишете в богатата история на българската култура“, заяви още в началото на събитието кметът Ненов.

YouTube

Под ръководството на талантливата художествена ръководителка Гинка Панчева, съставите от Кубрат оставиха незабравимо впечатление в сърцата на публиката. Детският танцов състав впечатли всички с изящния си танц „Пайдушко“, докато Фолклорната формация „Пагане“ изпълни с енергия, страст и любов към народното творчество и магията на хорото „Чичина“ и танца „Луди млади“. Но най-вълнуващото представление беше на средношколския състав от Кубрат, който покори сърцата на родолюбците от цялата страна с впечатляващия си „Влашки танц“, разработен по хореография на специалистите от лудогорския град.

Всички присъстващи се потопиха и в магията на песента „За тебе бях“ в изпълнение на талантливата млада певица Александра Овчарова от родното градче на Лили Иванова с вокален педагог Гинка Денчева.

Ръководителят на съставите от Кубрат изказа благодарността си към всички танцьори, както и към Община Кубрат в лицето на кмета Алкин Неби, за осигурения транспорт и който по-рано през деня пожела успех на всички. Кубратският градоначалник изрази и своята лична благодарност към всички възпитаници и участници за тяхното изключително представяне, което беше възнаградено със заслужените награди и признание от страна на публиката и организаторите.

Още тази сутрин ръководството на Община Кубрат и читалището пожелаха успех на всички участници в Бяла, а за успех танцьорите извиха кръшно хоро пред църквата в общинския център.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе