Спипаха 22-годишен, дрогиран зад волана, след претърсване в него и спътника му е открита още дрога

Лек автомобил „Фолксваген голф“ е спрян за проверка на 23.06.2023г. около 22.40 часа в с. Беловец. С техническо устройство „Drug test 5000“ е установено, че 22 годишен водач управлява МПС след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метаамфетамин.

При последвало претърсване и изземване в лекия автомобил са установени 2 бр. обвивки със суха тревиста маса, с общо тегло от 7,9 гр., при направения нарко-полеви тест, реагираща на канабис; 1 бр. обвивка с кристалообразно вещество с тегло 4,5 гр., реагиращо на метаамфетамин и 2 бр. станиолови обвивки, съдържащи кристално вещество, реагиращо на екстази.

YouTube

При претърсването е иззето и черно портмоне, притежание на 32 годишен пътник от лекия автомобил, в което се установиха 1 бр. обвивка със зелена тревиста маса с тегло 2,3 гр., реагираща на канабис и 1 бр. обвивка, съдържаща кристално вещество, реагиращо на метаамфетамин.

Лицата са задържани в РУ-Кубрат за срок до 24 часа във връзка с чл.72,ал.1,т.1 от ЗМВР. Образувано е досъдебно производство по чл.343б, ал.3 и по чл.354а, ал.3 т.1 от НК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе