Вицешампионите от СКБ “Вълци-Разград“ подариха сребърни медали на Кмета Бояджиев и зам.-кмета Добрев

По покана на ръководството на Община Разград вицешампионите от СКБ“Вълци-Разград“ се срещнаха с Кмета на Общината Денчо Бояджиев и заместник-кмета Добрин Добрев, за да споделят постиженията си от отминалия спортен сезон.

Две от формациите – момичета и момчета до 13 години – спечелиха сребърни медали и купи за вторите места във възрастовата си група – разказа техният треньор Пенко Велчев. Той допълни, че за момичетата това е затвърждаване на позициите от предходната година, когато отново бяха сребърни медалисти, а година по-големите Вълци станаха осми и пети в страната.

YouTube

Малките вицешампиони подариха медали на г-н Бояджиев и г-н Добрев.

Заместник-кметът изрази удовлетворение от успехите на малките спортисти, които разнасят славата на Разград, и припомни, че е съпричастен с емоциите от постиженията им, тъй като често е сред зрителите на домакинските мачове на Вълците, и в спортна зала „Лудогорец“, и в обновената зала „Абритус“. Г-н Добрев пое ангажимент Община Разград и за следващия сезон да осигури екипи на Вълците за техните спортни битки, които започват с международни турнири през август в Приморско и Китен.

Кметът Бояджиев също изрази подкрепата си за младите спортисти, пожела им с много труд, дисциплина и възможно най-малко травми да постигат нови успехи, които пък да са поводи за бъдещи срещи помежду им. Кметът пожела и възрастните в града да продължат се гордеят с успехите на младите спортисти.

В представителните отбори на „Вълци Разград“ в момента са картотекирани над 120 деца – съобщи Пенко Велчев. В школата отделно тренират още над 160, като усилията на клуба са в тази посока са да догонят почти двойно по-големия брой на играещи организирано баскетбол деца в града от времето преди Ковид-пандемията.

В срещата участва и главният експерт по спорта в Община Разград Валери Бойчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе