Забава за жителите на Бисерци по случай селищния празник

След вълнуващите борби в село Бисерци по повод селския събор, за отличното настроение на децата в следобедните часове се погрижиха популярните и обичани герои на аниматорна група „Веселяците“. Децата пяха и танцуваха, а към тяхната забава се присъединиха и техните родители. Празничната вечер откриха кметът Алиш Арифов и кметът на Община Кубрат, Алкин Неби. Приветствие към жителите на селото отправи председателят на Общинския съвет в Кубрат, Хюсеин Юмеров, както и кубратският градоначалник.

В обръщението си кметът Неби изрази своята гордост от постиженията на селото и подчерта, че благодарение на общите усилия, Бисерци вече разполага с нов асфалтов път, обновена детска градина, новоизградени детски кътове и съоръжения, както и обновен парк. Това са важни придобивки, които допринасят за качеството на живот на жителите. Кметът призова за единство и сплотеност, подчертавайки, че само така това красиво село ще има своето светло бъдеще. В заключение, градоначалникът поздрави всички с празника, пожелавайки им една прекрасна и вълнуваща вечер.

YouTube

Алиш Арифов, кметът на селото, изрази своята благодарност към Община Кубрат и спонсорите за съдействието и отзивчивостта им. Той пожела на всички присъстващи здраве, щастие и добро настроение.

Вълнуващата програма продължи с невероятни фолклорни изпълнения на самодейците от местното Народно читалище „Стефан Караджа -1928“ с ръководител Алиш Арифов. Техните изпълнения от турския и български фолклор носеха част от духа и културата на родното село, което направи вечерта още по-специална. Също така, жители и гости се насладиха на изпълненията на възпитаниците от Детския танцов състав към читалището в Кубрат, ръководени от Гинка Панчева. Младите танцьори изпълниха „Шопски танц“ и танц „Пайдушко“. Пред публиката в Бисерци песни изпълни и талантливият Алекс Евгениев, възпитаник на певческата школа към кубратското читалище. Гвоздеят на вечерта постави красивият спектакъл на Театрално-музикалния център „Назъм Хикмет“ от град Разград.

В селото се проведе и футболно дерби между отборите на Бисерци, Божурово и Звънарци. Първи в турнира станаха футболистите от „Реал“ Божурово, следвани от „Славия“ и „Лудогорие“ – Бисерци, както и от футболните ветерани, които заеха почетното четвърто място. Отличията победителите получиха лично от кмета на Община Кубрат Алкин Неби, кметът на селото Алиш Арифов, както и от председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.

ЗАБАВА ЗА ДЕЦАТА, С КОНЦЕРТ И ФУТБОЛ ЗАВЪРШИ ПРАЗНИКЪТ НА БИСЕРЦИСлед вълнуващите борби в село Бисерци по повод…

Posted by Община Кубрат on Sunday, July 16, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе