Над 1400 нарушения по пътищата на Разградско за седмица

1425 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 17 до 23 юли 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1205 фиша и 68 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани петима пешеходци и един велосипедист.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в три от случаите причината е употребата на алкохол от страна на водачите, в други три – неправоспособност на шофьорите.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец юли до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 3561 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 3838 превозни средства и 5055 лица. Връчените електронни фишове са 113.

Във връзка със зачестилите от началото на юли тежки катастрофи с участието на уязвими участници в движението – пешеходци, мотоциклетисти и велосипедисти, от 26 юли се предприемат мерки за повишаване на безопасността и подобряване на организацията на движението по пътищата. В осъществяването на контролната дейност освен служители на „Пътна полиция“ ще бъдат включени и служители от „Охранителна полиция“. Засилените проверки ще продължат до 6 август.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе