Нов детски кът ще радва малките жители на Кубрат

Община Кубрат вече изгражда със собствени средства нова зона за отдих с детски кът. Строително-ремонтните дейности вече са в ход, а пространството, което се облагородява, се намира между улиците „Хан Крум“ и „Юрий Гагарин“ в град Кубрат. Днес заместник-кметът Мирослав Йорданов извърши проверка на мястото.

„Въпреки вандалските актове, на които ставаме свидетели, Община Кубрат спазва поетите ангажименти и дори надгражда в някои случаи поставените цели. По сигнали от граждани вече сме ремонтирали няколко компрометирани съоръжения и изграждаме нови такива“, заяви кметът Алкин Неби, който подчерта, че Общината винаги е работила за хората и не е правила компромиси по отношение на необходимите решения и действия. Градоначалникът обаче призова жителите и гостите на града да пазят общинското имущество, което е в полза на възрастни и деца.

YouTube

Обновеното пространство на улица „Хан Крум“ ще разполага с нови пейки, алеи, кошчета, чешмичка и съоръжения за игра на децата, както и с беседка за отдих на родителите. Зоната за почивка и игра ще бъде снабдена и с нова ограда.

Обновеният детски кът в град Кубрат обещава да стане любимото място за отдих и забавления на децата и техните родители. Създаден с внимание и грижа към общността, той дава нов живот на отдавна изоставеното пространство и ще служи за светла бъдеща перспектива за града и неговите малки жители.

Очаква се новата придобивка за града да бъде завършена до края на месец август тази година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе