Проведе се дискусия за пътната безопасност в Ясеновец

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров заедно с началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград Теодор Тодоров участва в дискусия за пътната безопасност в Ясеновец.

Тя се проведе по инициатива на кмета на населеното място Рейхан Хюсеин във връзка със зачестилите пътни инциденти и установени нарушения в Ясеновец. Над 40 човека участваха в срещата.

YouTube

Г-н Грънчаров и г-н Тодоров призоваха местните хора да бъдат особено бдителни по отношение на децата и младежите, да не пускат непълнолетните нощем по улиците, да не им разрешават да управляват МПС без правоспособност, да не шофират и след употреба на алкохол. Участниците в срещата се съгласиха, че съветите на родителите са много важни и увериха, че ще дадат необходимите препоръки на децата си по отношение на пътната безопасност.

На срещата бе представена справка от МБАЛ“Св.Иван Рилски“ за броя на пострадалите при пътни инциденти през последните месеци. През юни в Спешно отделение са прегледани 10 човека, пострадали при ПТП, и десетимата са постъпили за лечение, като един е починал. През юли постъпилите в болницата са 9, 2-ма от тях са починали, от 1 до 7 август са прегледани петима, един е изписан, останалите продължават лечението си.

Участниците в дискусията взеха решение съветите за пътната безопасност да бъдат обсъдени и в по-широк формат на организирано от кмета Рейхан Хюсеин общоселско събрание, на което да се обърне внимание на правоспособните водачи да не шофират след употреба на алкохол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе