Мъдрево отбеляза селищния си празник, откриха новата арена с футболен турнир

С откриването на изключително добре устроения стадион за мини футбол – „АРЕНА СКРИТА СИЛА“, кубратското село Мъдрево отбеляза своя селищен събор, който жители и гости отпразнуваха на 5-ти август 2023 г. Новоизграденото съоръжение беше открито от кметът на община Кубрат, Алкин Неби, кметът на селото домакин Салим Мустафа, както и от местни предприемачи и дарители от селото и чужбина. Новият терен е снабден и с информационно LED табло, което беше наскоро осигурено и монтирано отново с дарителски средства на стойност 1000 лв. Електронната табела е с размери 192 х 32 см. и освен преминаващия надпис „АРЕНА СКРИТА СИЛА“, вече показва и актуалната дата, час, температура на въздуха и други събития. Центърът на Мъдрево вече ни приветства и с цветен надпис с името на селото. Светещото „МЪДРЕВО“ през нощта бе монтирано на фасадата на местното читалище и е дарение от жителите на селото. Надписът е с размери 100 x 60 см. и е на стойност от 2350 лв.

По повод на селищния празник в Мъдрево се проведе целодневен турнир по футбол, в който отборът на „Кубратя“ от град Кубрат спечели футболното дерби. Отборът за втора година умело прославя общинския център на местно и регионално ниво. В спортната надпревара в Мъдрево се включиха общо 10 отбора от Североизточна България. Второто място в турнира зае отборът на град Разград, следван от отбора на исперихското село Подайва. Наградите за футболистите от Разград прие 56-годишния капитан Ергюнер Хюсеинов. Сили в турнира премериха и отборите на Мъдрево, завършили наравно с отбора на „Реал“ – Божурово. При децата, малките футболисти от Разград спечелиха купата, надвивайки отбора на домакините с 2:1.

YouTube

Победителите от Кубрат получиха не само паричната награда на турнира, медали и купата, но и допълнителни 200 лв., осигурени от Веждет Ахмед от Мъдрево, който в момента живее и работи в кралство Нидерландия. За празника на селото спонсорите от чужбина осигуриха и безплатна бира в количество над 250 литра.

В началото на събитието приветствие към гостите отправи кметът на Мъдрево Салим Мустафа, който изрази сърдечни благодарности към всички участници, спонсори и инициатори. Благодарности бяха изразени към Община Кубрат, представена от кмета Неби, който лично подари две футболни топки за новото съоръжение. Адмирации бяха изказани и към местните жители и спонсори на селото, които с безвъзмезден труд и общи усилия допринесоха за изграждането на новия спортен кът. Сърдечни благодарности бяха отправени и към местния бизнесмен Али Кьосев, който помогнал и за ремонта на читалищната фасада в селото.

Паралелно с провеждането на футболния турнир за децата и гостите на селото беше организирана детска забава за над 130 деца, с много развлекателни игри и награди, осигурени от Кметството и Общината. Бяха осигурени и приятни изненади с участието на познати приятели от Аниматорна къща „Веселяците“. След детската забава, от Кметството бе организирано велосъстезание на 300 метра, което бе спечелено от Ашли Йени (1-во място), Хюсеин Хюсменов (2-ро място) и Сюлейман Салим (3-то място). За децата бе организирано и бягане на 100 метра, а награди и медали бяха връчени на победителите лично от кмета на селото и кмета на Общината.

Празникът на селото продължи през целия ден, като кулминацията му настъпи вечерта след награждаването на победителите в турнира. По традиция поздравителни обръщения бяха отправени от кмета домакин Салим Мустафа, от Общинския кмет Алкин Неби, както и от почетните гости на празника. Отличия бяха връчени и на изявени спортисти от Мъдрево.

Събитията и тържествата в селото бяха уважени от гости на турската община /вилает/ Ялова, председателя на ДПС в област Разград Мехмед Салим, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът на Община Кубрат Мирослав Йорданов, председателя на ДПС в Кубрат, Онур Зайкъров, както и местни общественици и парламентаристи. Поздравления бяха предадени и от зам.-председателя на ДПС и депутат в 49-ото Народно събрание, Ахмед Амедов.

Концертната програма бе открита от фолклорна група „Мъдревчанки“ към НЧ „Нов живот-1948“ в село Мъдрево. Всички присъстващи се насладиха на изпълнение на обичаната певица от Мъдрево Рюгзан Бейханова, като гвоздеят на вечерта постави любимата звезда – известния Турски изпълнител на румелийски и балкански народни песни Фарук Йълмаз, който поздрави лично всички присъстващи, здрависвайки се с малки и големи.

Песни с големия певец и телевизионен водещ в Република Турция съвместно изпълниха кметът на Мъдрево и кметът на община Кубрат. На сцената също се изявиха и танцовите групи „ФОЛКЛОРИТЪМ“ и „СЛАДКО НАСТРОЕНИЕ“ към НЧ „Димо Арсов – 1926“ в село Ловско. Вечерта продължи с много музика и танци, създавайки отлично настроение и празнична заря.
П.П. Ще бъдат публикувани още снимки от празничния ден на с. Мъдрево.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе