III-ти Национален събор в с. Побит камък

В събота, 26 август, Областният управител Владимир Димитров бе гост на III-ти Национален събор за песни и хора, раздумки и обичаи, традиционни гозби и всенародно веселие в с. Побит камък. Събитието бе организирано от Читалище „Самообразование 1894“ и се проведе в Етнографския комплекс в селото.

YouTube

Владимир Димитров връчи на г-жа Йонета Карастоянова – председателя на читалище „Самообразование 1894“ поздравителен адрес и пожела на всички читалищни дейци, жители на селото и гости весел събор. „Радвам се, че тук продължават да се пазят традициите, да се пеят песни и да се танцуват танци от богатия фолклор на нашия край. Всенародните веселия сплотяват хората, правят ги щастливи и запазват духа на с. Побит камък“, каза в приветствието си Областният управител Владимир Димитров.

110 участници имаше тази година във фолклорните изяви на сцена – певци и танцьори от читалищата на домакините и селата Осенец, Дряновец, Топчии, Ловско, детския състав на с. Гецово. Концерт бе изнесен от младият вокален изпълнител Иван Гайдаров. Над 100 гости се събраха освен участниците в Етнографския комплекс, за да се включат във всенародното веселие. И тази година бяха изложени домашно приготвени лакомства, както и ръчно изработени изделия на потребители от КСУПЛУ с. Просторно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе