С тържествен ритуал, фолклорен концерт и хоротека Исперих ще отбележи 6 септември

Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия – 6 септември, ще бъде честван по традиция пред паметника на хан Аспарух в Исперих. Церемонията по поднасяне на венци и цветя ще започне в 09:30 часа. Слово ще произнесе кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри. С минута мълчание ще бъде почетена паметта на загиналите за Съединението на България герои. Възпитаници на школите към НЧ „Съзнание – 1891“ – гр. Исперих ще поздравят гражданите с празнични изпълнения.

Официалната церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на всички герои на Съединението ще се състои от 09:30 ч. пред паметника на Свети Георги.

YouTube

По повод официалния празник от 18:30 часа Община Исперих организира фолклорен концерт с участието на Мария и Магдалена Филатови и хоротека на открито. Ще звучи богата фолклорна палитра от традиционни хора и песни. Събитието ще се проведе в двора на Основно училище „Васил Априлов“ – гр. Исперих.

Община Исперих кани всички жители и гости на града и общината, обществени организации и институции да почетат паметния за България ден!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе