Капанският ансамбъл обявява конкурс за нови изпълнители

Капанският ансамбъл обявява конкурс за нови изпълнители – певици – първи глас, танцьори – мъже и музиканти – специалност гъдулка, тамбура и кавал. Конкурсът ще се проведе на 09.10.2023 г. от 11.00 часа в сградата на Общинския културен център – танцовата зала на Капанския ансамбъл.

Кандидатите в зависимост заеманата от тях длъжност трябва да имат средно, или висше образование, или да притежават творческа дарба и да отговарят на следните изисквания:

YouTube

За балетисти – ритмичност и техника, пластична изразителност, основни понятия за характерен танц, владеене на стилистичните особености на българския танцов фолклор, артистичност.

За певици – фолклор – да притежават необходимите гласови данни – звукоизвличане и диапазон на гласа, музикален слух, нотна грамотност, артистичност.

За оркестранти – нотна грамотност, музикален слух, усет при интерпретацията на различните музикални инструменти, като се съобразяват с ритъма, динамиката и орнаментиката.

Документи се подават в администрацията на Капанския ансамбъл от 10.00 ч. до 14.00 ч. всеки работен ден от 07.09. 2023 до 06.10.2023 г.

За справки и информация: тел. 0898 445 630

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе