Синът на Лудогорски борец стана Световен шампион по плажна борба

На проведеното Световно първенство по плажна борба за 17 годишни в Румъния в периода 9-10 септември, Денис Кодаков след 5 убедителни победи над представители на Молдова, Гърция, Румъния, САЩ и победа над Украински борец на финал стана първия Световен шампион на Испания по плажна борба.

Денис Кодаков, освен тази титла зад гърба си има и 7 шампионски титли на Испания в различни възрасти, медалист от Световни ученически игри, и престижни класирания на Европейския и Световен подиум.

YouTube

Денис е син на вече познатия от предишни публикации в медиите Мехмед Кодаков, родом от село Езерче, който живее вече над 25 години в Испания, възпитаник на олимпийския шампион Хасан Исаев. Кодаков има собствен клуб по борба „Гладиатор“ в Мадрид и е селекционер на младежкия национален отбор на Испания по борба.

„В Испания през последните години се засилва интересът към спорта борба, но България е на много по-високо ниво, затова провеждаме лагери през ваканциите в Разград с доказания колега Дениз Хамид – сподели Мехмед Кодаков“.

Припомняме, че и Мехмед Кодаков е един от добрите борци на Лудогорието, шампион на България медалист от големи първенства и миналата година стана бронзов медалист от Световно първенство за ветарани до 100кг, където се състезава за родината си България заедно с него за 7ми път световен шампион стана и Ремзи Осман.

Младият  Световния шампион Денис Кодаков заедно с други Испански състезатели, всяка година през летните и зимни ваканции благодарение на баща си, който го напътства и дава личен пример през цялото време, вече шеста година тренират и се готвят с Разградския клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ под ръководството на  старши треньора на клуба Дениз Хамид, а  партньор и личен пример дава 7 кратния световния шампион за ветерани Ремзи Осман, който им предава своя личен опит за тънкостите в техниката и тактиката на световната борба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе