Ивайло Петев: Спартак е достоен за уважение (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев даде пресконференция преди първия мач от групите на Лигата на конференциите срещу Спартак Търнава.

„Никога не съм бил привърженик на това какво ще се случи. Така се е случило, така е отредил жребият и ние сме длъжни утре да излезем да излезем максимално концентрирани и да изиграем един добър мач. Пред нашите фенове винаги се чувстваме по-комфортно и се надявам с тяхната помощ да спечелим“, започна специалистът.

YouTube

„Този противник, Спартак Търнава, е достоен за уважение, защото е елиминирал Лех Познан, Днипро-1, доста опитен отбор, с опитни играчи. Наясно сме, че няма да ни е лесно, но трябва да подходим максимално концентрирано и да направим всичко възможно да победим“, продължи треньорът.

„Констатирам едно нещо – в мачовете на Лудогорец в първенството най-големият противник на Лудогорец е самият Лудогорец. Когато не подхождаме както трябва, сме уязвими да губим точки. Утре е най-важният мач, после пак ще мислим за първенството. Смятам, че утре ще сме мобилизирани“, отчете той.
„При всички положения Роман Прохазка може да помогне на Спартак Търнава, но в днешно време не е много трудно да разузнаеш съперника от системите, които има. Играл е на нашия стадион, губил е на нашия стадион, надявам се и сега да загуби“, смята треньорът.

Той говори и за контузените футболисти в тима му. „Най-близо до завръщане е Квадво Дуа, Антон Недялков ще тренира в края на месеца с отбора, това е нещо позитивно. Марсел Хайстер няма да е на разположение за утре. Сонко Сундберг имаше възпаление отзад в крака и поради тази причина не игра с Ботев Пловдив, Иван Йорданов също имаше проблем и с медицинския щаб преценихме да не са в групата“, разкри той.

„Бърнард Текпетей ще е капитан, докато се завърне Антон Недялков, той е титулярният капитан, беше капитан и преди Кирил Десподов. Анализирали сме Спартак Търнава. Разчита на всяка статична ситуация, от която може да отбележи гол. Като тяхно силни оръжие мога да кажа контраатаката, защото разполагат с много бързи футболисти в предни позиции“, завърши Ивайло Петев.

В брифинга участие взе и Якуб Пьотровски.

„Готови сме физически и ментално. Харесвам да играя много мачове. Трябва да си готов за всеки двубой. Надявам се да покажем, че сме готови. Да победиш Аякс като гост, не го могат много отбори в нидерландското първенство. Това е голямо постижение. Отпаднахме, но можем да извлечем много позитиви, показахме, че сме добре подготвени физически. Всеки мач опитвам да помогна на отбора. Много съм щастлив, че помагам с голове и асистенции. Най-важното е като отбор да печелим всеки мач“, заяви Якуб Пьотровски.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе