Лудогорец допусна Локомотив (Пловдив) да изравни и загуби две точки в Разград (ВИДЕО)

Шампионът Лудогорец не успя да пречупи лидера Локо Пд, правейки 1:1 в Разград. „Орлите“ доминираха през по-голямата част от мача, като поведоха рано чрез магичен гол на Бърнард Текпетей, но след груба грешка на Симон Слуга в 85-ата минута, младият Петър Андреев изравни.

Треньорът на домакините Ивайло Петев направи една промяна в своя състав за разлика от успеха над другия Локомотив – този от София. Той остави на пейката Рик Джонатан и пусна вместо него Кайо Видал.

YouTube

Суперсблъсъкът в Разград започна с натиск на домакините. Първо Иван Йорданов стреля от фаул, но Хоркаш без проблеми спаси. Последва опасно нахлуване на Бърнард Текпетей, но нито един негов съотборник не засече подаването му. В 9-ата минута Лудогорец откри! Текпетей вкара гол от много висока класа. Той получи страхотно над 40-метрово подаване от Якуб Пьотровски, освободи се от Сегура, овладя с десния крак и веднага прати топката в мрежата на Хоркаш с левия. Наистина фамозно изпълнение, каквито рядко виждаме по родните терени. Само няколко секунди по-късно защитата на домакините заспа и Текпетей за малко да вкар втори гол, но топката срещна гредата.

Футболистите на Локо Пд обаче не се притесниха от откриващия гол и натисна своя съперник. Първо Симон Слуга сбърка, топката стигна до Евндро, чийто удар не намери целта. Последва много хубав удар на Евандро, като този път Слуга се намеси добре и изби.

От своя страна Лудогорец направи опасна контраатака, Руан излезе на страхотна позиция, но сбърка и подаде на непокритите Кайо Видал и Текпетей. Последната възможност за първата част се откри пред Георги Минчев, който изпревари Сундберг и с глава би, но в аут. Малко след това Аслак фон Витри пробва силен удар, който бе неточен. В 54-ата минута Руан можеше да сложи точка на спора. Той бе изведен зад защитата, финтира елегантно Ефе Али и копна топката над Хоркаш. Тя обаче срещна гредата, а Кайо Видал се забави за добавката.

В 55-ата минута Иван Йорданов проби с лекота през Ангел Лясков и финтира бившия играч на ЦСКА и ЦСКА 1948, след което при единоборство падна в наказателното поле. Реферът Никола Попов не даде дузпа, но бе привикан до ВАР монитора от Волен Чинков. Въпреки това обаче Попов не промени своето решение.

Последва възможност за младия Петър Андреев, който стреля с левия крак, далеч от целта. В 66-ата минута Ангел Лясков би, топката се отклони във Вердон и излезе в корнер. Три минути по-късно Дико Хоркш показа голяма класа. Рик направи двойно с друга резерва – Мунир, и би технично, но Хоркаш изби майсторски. Рик продължи да тормози защитата на гостите, преодолявайки отново Ангел Лясков и стреляйки с левия крак. Хоркаш обаче бе на мястото си.

В 85-ата минута Локо Пд изравни от нищото. Сон върна към Симон Слуга. Вратарят се забави прекалено дълго, с топката игра младия Петър Андреев, който я прати в мрежата му – 1:1.
След гола домакините се хвърлиха в луди атаки, но до ново попадение не се стигна, а Хоркаш отрази опасни удари на Сундберг и Пьотровски.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе