Работни екипи към Община Кубрат премахват изсъхнали дървета

На 4 октомври 2023 г. работни екипи към Община Кубрат, извършиха важна мярка за гарантиране на безопасността на хората, като премахнаха няколко изсъхнали дървета от видовете бор и смърч, находящи се в Градски парк „Омол“. Причината за тази наложителна стъпка бе изсъхването на дърветата поради заболяване.

Работният процес по отстраняването на болните дървета проследи лично В.И.Д. кмет на община Кубрат, г-н Мирослав Йорданов, който подчерта, че работата на екипите ще продължи и утре в централния парк „Васил Левски“ в Кубрат, където се наблюдава същия проблем.

YouTube

„Зелените пространства на територията трябва да бъдат безопасни за всички граждани, а изсъхналите дървета представляват потенциална опасност за хората, особено при силни ветрове, които могат да причинят щети на съоръжения, на сгради и алеи“, посочи Мирослав Йорданов.

Местната управа призовава гражданите да бъдат внимателни и да следват указанията на работните екипи, които извършват отстраняването на опасните дървета. Гарантирането на безопасността на всички е приоритет за Община Кубрат.

РАБОТНИ ЕКИПИ КЪМ ОБЩИНА КУБРАТ ПРЕМАХВАТ ИЗСЪХНАЛИ ДЪРВЕТА В ИМЕТО НА БЕЗОПАСНОСТТАДнес, работни екипи към Община…

Posted by Община Кубрат on Wednesday, October 4, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе