Задържаха трима за грабеж срещу 38-годишен мъж от Дуловско

Служители на РУ-Исперих разкриха за часове извършителите на грабеж. Задържани са трима души от село Вазово на 21, 19 и 18 години.

Потърпевшият 38-годишен мъж от село Вокил, община Дулово, пътувал с лек автомобил „БМВ“, управляван от лице, с което се запознал във Фейсбук, по отсечката между селата Окорш и Тодорово на 9 октомври около 21.30 часа. На около 900 м след табелата за край на община Дулово ги застигнал автомобил, който им препречил пътя. От него слезли двама мъже с маски на главите и със сила и заплахи му отнели 4 броя златни ланци, 4 мъжки златни пръстена и сумата от 500 лв – всичко на обща стойност 8 500 лв.

YouTube

В хода на започнатите незабавни целенасочени оперативно-издирвателни действия, съгласувани с окръжния прокурор на Разград, е установено, че инкриминираните вещи са оставени в различни заложни къщи и златарски ателиета на територията на град Шумен. Иззети са по досъдебно производство със съдействието на служители от ОДМВР-Шумен. Задържаните извършители на грабежа са криминално непроявени.

Продължава работата по разследване и документиране на криминалното деяние. Води се досъдебно производство по чл.198, ал.1 от НК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе