Дадоха старта на ученическите игри в Исперих

На 13 октомври 2023 г. зам.-кметът Аксел Кючюк откри Общинския етап от ученически игри 2023/2024 г., който стартира с първенства по футбол. Той приветства всички участници и пожела на най-добрите да представят достойно община Исперих на областните състезания. Заедно с него да поздрави отборите беше и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Исмаил Айдън.

Във футболните надпревари участие взеха ученици от 5 до 7 клас, възпитаници на ОУ „Васил Априлов“ – гр. Исперих, ОУ „Христо Ботев“ – гр. Исперих, ОУ „Христо Ботев“ – с. Лудогорци, ОУ “Васил Левски“ – с. Тодорово и ОУ „Отец Паисий“ – с. Подайва. Те демонстрираха своята спортна подготовка и се бориха за победата на футболния терен.

YouTube

Отборът на ОУ „Васил Априлов“ – гр. Исперих стана общински първенец. На второ място се класира отборът на училището в село Подайва, а бронзовият медал си извоюваха възпитаниците на училището в село Лудогорци.

Ученически игри 2023/2024 г. са част от Национален спортен календар на Министерство на образованието и науката и представляват основна форма на държавната политика за насърчаване на учащите към двигателна активност и занимания със спорт като средство за пълноценно прекарване на свободното време и превенция за здравето. Организатор на общинския етап на състезанията е Община Исперих.

ЗАМ.-КМЕТЪТ АКСЕЛ КЮЧЮК ОТКРИ I ЕТАП НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2023/2024 Г. Днес /13.10.23 г./ зам.-кметът Аксел Кючюк откри…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Friday, October 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе