Учебен пожар инсценираха в ОУ „Христо Смирненски“ в Кубрат

Във връзка с утвърден график, в двора на ОУ „Христо Смирненски“ в град Кубрат, се проведе учебна тренировка на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита на населението при бедствия и аварии. Проверена беше и готовността по организиране и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи от доброволното формирование към „Гражданска защита“ на Общината, съвместно с екипите на Районна служба за противопожарна безопасност и защита на населението в Кубрат.

По план бяха изпълнени няколко цели, като бяха обследвани оперативно-тактическите особености на обекта и засегнатите по сценарий помещения. Беше извършена проверка за готовността на дежурната смяна и доброволците от Кубрат, както и готовността на длъжностните лица за действия по ликвидирането на възникналите аварийни ситуации – в случая пожар.

YouTube

След пристигане в обекта, пожарникари и доброволци установиха, че гори учебно помещение, като по сценарии огънят е погълнал около 20 квадратни метра, но след бързата намеса на екипите огнената стихия беше овладяна. Пожарникарите демонстрираха пред деца и ученици работата със пожарогасител и пожарен струйник.

Съвместното общинско учение с личния състав на РСПБЗН – Кубрат с доброволното формирование към Общината проследиха десетки ученици и учители от учебното заведение в лудогорския град. Операцията беше ръководена от началника РСПБЗН – Кубрат, Ивайло Иванов, и ръководителя на доброволното формирование към Община Кубрат, Цветеленин Цанев.

ТЕСТВАНЕ НА ГОТОВНОСТТА ПРИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ В КУБРАТВъв връзка с утвърден график, в двора на ОУ "Христо Смирненски"…

Posted by Община Кубрат on Thursday, October 12, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе