Кандидатът за кмет Калоян Монев: Бих се противопоставил на всеки, който е срещу интересите на Разград

Кандидатът за кмет Калоян Монев бе първият гост в предизборното студио на Razgrad News.

Той е на 44 години, семеен, с едно дете. Монев е трето поколение юрист с 20-годишен стаж и е доктор по гражданско и семейно право. Кандидатът за кмет е трети мандат общински съветник, като в два от мандатите е представител на сдружение „Кауза Разград“ в местната власт.

YouTube

Тазгодишната кандидатура на Калоян Монев е неговата втора, като през 2019 г. също е бил кандидат за кмет. Преди 5 години получава подкрепата на повече от 2 100 души: “Градът и общината имат нужда от промяна и начинът, по който се вземат решения към момента не е най правилният“ – сподели той. „Считам, че моята кандидатура е необходима, за да се случи тази промяна и за да може управленските решения в общината да бъдат вземани от и за хората, а не в нечий друг интерес.“

Според Монев, който е отраснал в Разград, градът има своите положителни страни, но и нужда от промени, тъй като се усеща застой. Най-приоритетните теми за него са миризмата в града, продължаваща вече 8 години, инфраструктурата, образованието и здравеопазването.

„Темата за чистия въздух и вода е мой приоритет и трябва да бъде приоритет за всеки, който се е кандидатирал за управленски пост в местната власт“ – категоричен е той. Монев добави още, че сигурността и спокойствието на хората също трябва да бъдат на дневен ред, както и да бъдат налице нужните последствия за всички нарушители. Самият той ежедневно получава сигнали от гражданите и за липсващо осветление и некачествено извършени ремонти.

На въпроса как смята да реши проблема с миризмите в града Калоян Монев е категоричен, че това няма да бъде лесна задача: „Оправданията от страна на общинската администрация, че кметът не е отговорен за решаването на този проблем, не са истина“ – заяви той. „Кметът има достатъчно правни и технически способи да застане заедно с хората и да търси решение“ – сподели Монев. Според адвоката евентуални решения на проблема биха били реконструкция на пречиствателната станция, диалог с държавната власт или създаването на общинска еко инспекция.

Кандидатът за кмет Калоян Монев има и ясна стратегия за развитието на благоприятна среда така, че младите хора да останат в града: „Трябва не само да запазим младите в града, но и да направим така, че тези в чужбина и по-големите градове да видят и разберат, че има смисъл да се завърнат в родния си град и да творят и работят тук“ – категоричен е той. Според Монев основните приоритети в тази насока са безопасна среда и добри условия за работа, като кметът може да създаде условия за привличане на инвеститори в града. Той няма и нищо против да бъде дадена общинска собственост, ако голям инвеститор изрази желание да реализира намеренията си в града.

Друг нашумял проблем сред гражданите е и липсата на аптека в жк „Орел“. По темата Монев е категоричен, че поставените вендинг машини за лекарства в града не решават проблема. Решението според него е използването на общинска собственост – например ДКЦ 1, тъй като генерално аптеките се управляват от частни търговски дружества: „Ако се възстанови аптеката в поликлиниката може да се направи и изнесено гише в жк „Орел“, за да могат гражданите да имат свободен достъп до аптека“ – допълни той. Монев е и категорично против чистото финансиране с бюджетни пари на частни търговски дружества за развиване на аптечна дейност.

Кандидатът за кмет Калоян Монев се кандидатира от партията Морал, инициативност и родолюбие (МИР), тъй като тази партия никога не е участвала във властта и не е обременена от нея. Той е и на мнение, че би работил с всички партии, тъй като без участие и ангажимент на всички няма как да се работи за Разград: „Ще предложа сключването на меморандум между всички партии в местната власт с поети ангажименти от тях и от мен, за да можем да работим за Разград.“

На въпрос дали би се противопоставил на Кирил Домусчиев, ако това се наложи, Калоян Монев е категоричен: „Бих се противопоставил на всеки един, който е срещу интересите на хората в града.“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе