Кандидатът за кмет Георги Милков: Вярвам в потенциала на Разград и заедно можем да вървим към развитието му

Кандидатът за кмет на Разград Георги Милков бе гост в предизборното студио на Razgrad News.

Той е роден в Разград, граждански активист, един от създателите на Българското сдружение за честни избори и граждански права и ръководител на Консултативен център за проблемите на домашното насилие в Разград. Той е доктор по педагогика, бил е учител повече от десет години и социален работник три години. Заедно с екипа си са привлекли повече от 250 хиляди долара от специална програма на Посолството на САЩ в България, с които се ремонтира триетажна сграда за кризисен център за жертви на домашно насилие в град Разград.

YouTube

На въпросът защо се е кандидатирал за кмет Милков категорично отговори, че вярва в големия потенциал на Разград и на разградчани: „Този потенциал в момента не се използва и градът ни има нужда от добър стопанин – в момента дишаме лош въздух, имаме най-скъпата вода, много високи данъци, лош стандарт на живот и раздута администрация от почти 200 човека“ – коментира той. Кандидатът за кмет допълни още, че селата също са забравени от местната власт, те са в много лошо състояние и това трябва да се промени.

Милков бе попитан и с какво би променил Разград: „Хората на Разград трябва да бъдат свободни, щастливи и да живеят добре. Идеалът ни е градът да се превърне в прекрасно, привлекателно място за живеене и създаване и отглеждане на деца. Възрастните хора да изживяват достойни старини и Разград да бъде притегателно място за инвестиции.“

Според Георги Милков основните проблеми на града ни са лошият стандарт за живот, скъпата вода, мръсният въздух и бюджета на Разград, който не се използва правилно: „Ние, гражданите, очакваме от местната власт да ни осигури чист въздух и чиста вода, в замяна на което общинските съветници на Разград са получили над 1 милион и 500 хиляди лева заплати за 4 години, които сами са си гласували“ – заяви Милков. Според него е нужна силна и последователна борба с корупцията и шуробаджанащината и изготвяне на бюджет за хората на Разград.

Георги Милков бе попитан и защо при предишния областен управител е публикувал всеки ден репортажи и сигнали срещу него, а след назначаването на Владимир Димитров тези публикации са спрели: „Владимир Димитров ме покани на среща в първия си работен ден, като повод беше общественото недоволство за трагичния инцидент с Дебора от Стара Загора. Той помоли за съвет и предложения как да се реагира в ситуацията и предложихме веднага да се свика Оперативния екип към Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград“ – коментира Милков. Той допълни още, че е поискал спиране на решението за финансиране на спортна зала „Абритус“, която няма акт 16 и може да бъде опасна за спортуващите младежи, но отговорът на областния управител е бил, че това не може да бъде направено.

Относно транспорта до селата, според кандидата е наложително кметът на Разград да се ангажира заедно с областния управител, за да се намери решение. Ако самият той бъде избран за кмет на Разград, ще постави въпроса на момента и решение ще бъде намерено.

На въпрос на гражданин кое е нещото, което значимо трябва да се промени в града ни Милков отговори, че то не е едно и ако не се обръща внимание на дребните неща, проблемите ще се задълбочават: „Основен приоритет, който съм избрал в моята програма, е как се харчат общите пари на разградчани. Трябва да бъде прекратена бандитската практика – от всеки 100 лева от бюджета 95 лева да са за администрацията, като ще предложа изготвяне на общински бюджет, от който поне половината от парите да отиват директно при гражданите“ – категоричен е Георги Милков.

Той бе попитан и как ще се справи с безработицата в града, ниските заплати и високите цени: „Борба с корупцията и граждански натиск, публичност, отчетност и контрол. Корупцията е основната спирачка Разград да не се развива добре, задушава бизнеса и държи хората на ниски заплати“ – каза той. За него е нужно въвеждане на тотален граждански контрол и прозрачност при изразходване на общински средства със силен антикорупционен ефект и засилен контрол от страна на общинския съвет. По темата с корупцията той добави още, че трябва да се оптимизират разходите, като се пренасочат и е нужна прозрачност на обществените поръчки. Милков допълни още, че действията срещу корупцията трябва да са постоянни и системни.

На въпрос на гражданин как ще се елиминира негативното влияние от 20-те проспани години от страна на сега действащата администрация, кандидатът за кмет бе категоричен: „С много работа, граждански диалог, идеи и много нови решения за транспорта и улиците. С правилно насочени инвестиции в градската среда, за да има по-добър живот, със сериозно и внимателно отношение и към селата, защото все повече хора живеят там заради мръсния въздух в град Разград“.

Георги Милков коментира още, че няма политическа зависимост и се кандидатира като граждански активист и гражданин на община Разград.

На въпроса защо гражданите да гласуват за него Милков отговори: „Ние сме честни, почтени, искрени, борбени и сме автентичния глас на гражданите. Ако гражданите искат да бъдат управлявани от човек, който да подобри града и да намери решение за проблемите, нека да гласуват за мен“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе