Община Исперих закупи метачна машина за почистване на улици и паркове

Община Исперих закупи мултифукционална машина за почистване, събиране и извозване на зелени отпадъци от обществени площи, паркове и градини.

Машината е марка BUCHER, модел CITYCAT 5000. Разполага с вакуумен тип система за събиране на отпадъци, три броя четки за метене, маркуч за ръчно засмукване на зелени отпадъци, система за оросяване при метене, водна помпа за дезинфекция.

YouTube

Метачната машина е поредна новост за техническия парк на Община Исперих. От 2019 г. до момента с цел създаване на условия за по-добро и ефективно комунално обслужване на населените места в общината Администрацията закупи:

  • три нови автомобила за сметосъбиране и сметоизвозване;
  • верижен багер;
  • два нови комбинирани багера;
  • нов товарен автомобил;
  • нов висококачествен трактор със специализирано комунално оборудване;
  • нов специализиран трактор за косене.

Поетапната подмяна и допълване на автопарка, сметосъбиращите съдове и техниката на Община Исперих намали в дългосрочен план разходите на Администрацията за ремонт на амортизирана техника, за наем на специализирана техника от външни фирми, позволи по-бърза реакция при необходимост за отстраняване на аварии и други непредвидени ситуации, подобри качеството на социалните и комунални услуги, които Общината предоставя на своите граждани.

ОБЩИНА ИСПЕРИХ ЗАКУПИ МЕТАЧНА МАШИНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА УЛИЦИ И ПАРКОВЕ Община Исперих закупи мултифукционална машина…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Wednesday, October 18, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе