Кандидатът за кмет Симеон Изворов: Нужно е да променим облика на града и да разрешим проблемите на гражданите

Кандидатът за кмет на Разград Симеон Изворов бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Той е завършил икономика, повече от 30 години работи в сферата на икономиката и е магистър по финанси.

На въпроса защо отново се е кандидатирал за кмет на Разград Изворов коментира кандидатурата му е благодарение на коалицията, която представлява – Левицата: „ Те ми гласуваха много голямо доверие и лично госпожа Мая Манолова, която много уважавам и тя е помогнала на много хора. Това е и моят стремеж – да успея и аз да помогна на хората в Разград.“ – каза той.

YouTube

Симеон Изворов сподели още, че би променил Разград чисто икономически:  „Аз съм икономист и ще търся финанси. Имаме бюджет който се образува от местни данъци и такси и от целеви средства и тези средства имат предназначение.“ – категоричен  той. Основните му приоритети са намирането на достатъчно средства за променяне облика на града – инфраструктура, образование, екология, здравеопазване.

Изворов бе попитан и кои са най-важните проблеми на града и как ще се справи с тях: „За всички е ясно, че най големия проблем на града е чистия въздух. Атмосферния въздух се замърсява поради това, че в 21 век промишлеността и икономиката са много напреднали.“ – сподели той. Според него този основен проблем може да бъде решен като на първо място се създаде концепция: „ Трябва да стане ясно откъде точно идва замърсяването, тъй като тук не става въпрос само за пречиствателната станция. Относно нея в бюджет 2024 трябва да бъдат заделени пари и да се изготви план за това колко средства се необходими за обновяването и . Наред с това ще търсим и другите замърсители.“ – допълни Изворов.

На въпрос от гражданин дали ще се инвестира в детски площадки за деца от различни възрасти и активности в града Изворов отговори: „Това е една от основните цели на всеки един кмет -подрастващото население. Спортното образование на децата и подрастващите е най-важно и затова трябва да се види какво е направила общината до този момент и да намерим средства.“ – каза той. Според кандидата за кмет е нужен и диалог с гражданите, с директорите на училища и инспектората по образованието.

Симеон Изворов бе попитан и какво може да се направи относно хигиената и поддържането на болницата във връзка с видео разпространено в социалните мрежи с насекомо разхождащо се по едно от леглата: По този проблем трябва да се действа незабавно и трябва да се направи ревизия дали болницата има фирма с която е сключила договор за борба с насекоми и хлебарки и дали договора се изпълнява. Община Разград също е съдружник в болницата и ако се наложи ще се намерят средства за подпомагане.“ – категоричен е той.

На въпрос защо гражданите да гласуват отново за него кандидатът за кмет сподели: Искам да работя за хората и да им помагам и общината ще бъде отворена само и единствено за хората като аз ще решавам техните проблеми без лъжливи обещания и празни приказки.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе