Кандидатът за кмет Валентин Василев: Искам да довърша започнатото в предния ми мандат и Разград да се развива успешно

Кандидатът за кмет на Разград Валентин Василев бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Той e роден в Разград, завършва ветеринарна медицина и е работил като военен ветеринарен лекар, в регионалната ветеринарна медицинска служба в отдела за контрол на храни, а след това става и официален държавен лекар. През 2009 е назначен за областен управител на област Разград, а по-късно става народен представител Народното събрание. През 2015 е избран за кмет на Разград.

На въпроса защо отново се е кандидатирал за кмет на Разград Василев отговори, че причините са няколко и основната е, че има недовършена работа от предишния си мандат, която е искал да свърши още тогава: „Натрупах изключително голям оперативен опит и от първия ден на избирането ми мога да започна да работя с екипа си в интерес на гражданите. Освен това категорично не съм доволен от сегашната ситуация в града ни.“ – каза още той. Според Василев голямо роля е изиграл факта че настоящият кмет отсъства доста дълго време и е заместван: „По този начин до голяма степен се размива отговорността и гражданите не знаят кого да държат виновен за всички проблеми, които са се натрупали.“

YouTube

Валентин Василев бе попитан и с какво би променил Разград: „Първо бих променил отношението на общината към нашите съграждани. Също така много пъти се видя, че администрацията беше почти блокирала, за да може да задоволи разпорежданията на някои от заместниците.“ – каза той. Василев е на мнение, че трябва да се търсят начини за подобряване на бизнес средата не само на едрия, но и на дребния бизнес: „В момента например е проблем дори намирането на помещения за извършването на определена дейност, тъй като бизнес зона Перистър е вече изчерпана и търсят се варианти за намиране на по големи парцели, за да може да има инвестиции и те да се случват по най-подходящия начин.“ – допълни той.

Според кандидатът за кмет всеки град има различни проблеми и той не би дал определение за най големия проблем в града ни, но е категоричен, че в последните две години мръсния въздух и миризмите са един от водещите проблеми: „ Въпреки че част от контролните органи се опитват да ни убеждават колко безвредни са миризмите всеки един от нас като излезе в определени часове на деня усеща колко лошо всъщност е качеството на въздуха.“ – коментира той. За Василев това е проблем, който касае не само местната общност, но и оторизираните държавни органи, които трябва по категоричен начин да се произнесат по отношение на това кой е основният причинител: „ Много е удобно да се лансира тезата, че проблемът е в градската пречиствателна станция, но аз не мисля така. В последната година имаше импровизирани сесии и натиск по отношение на станции за отчитане.“ – добави Василев. „За мен това е хвърляне на прах в очите на съгражданите ни, защото като човек, който дълги години е работил в държавния сектор и контролните органи знам, че тази наша станция и резултатите и нямаше да се ползват за доказателствен материал.“ – коментира темата той. По негови думи са дадени около 40  хиляди лева и отделно още пари за консумативи: „Тези пари бяха хвърлени на вятъра само да може заради пиар да се каже, че имаме станция.“

Валентин Василев бе попитан и какво мисли за останалите кандидат кметове: „Една част от кандидатите ги познавам и виждам, че към момента са кандидат кметове от различни политически формации, но нека не забравяме че до преди три седмици бяха екип.“ – каза той. „В момента много от тях обещават различни неща и в същото време те имаха абсолютен комфорт в общинския съвет досега и се появява въпросът защо нещата досега не са свършени.“ Василев допълни още и че през неговия мандат той е работил изцяло за интереса на гражданите, а не за определени корпоративни интереси, което не се е харесало и това е довело до много усилия от някой хора, за да бъде отстранен той от кметския пост.

Кандидатът за кмет е и категоричен, че ще възстанови града след БСП: „Веднъж вече успях да го направя това, ще го направя и сега заедно с подкрепата на съгражданите ми.“ – каза той. Относно това дали се страхува от Домусчиев Василев коментира, че няма страх от никого и с действията си още в предишния си мандат го  е доказал.

На въпрос на гражданин дали смята да обърне внимание и на другите населени места в общината, а не само на град Разград Василев коментира: „В срещите, които правим с колегите ми в момента въпросът, който винаги задавам е дали нещо за последните 4 години е направено и отговорът винаги е че нищо не направено. Държа да припомня, че по време на моя мандат направихме основни ремонти и тогава оборудвахме клубовете много сериозно.“ Той допълни още, че тогава е успял да се пребори и за целево финансиране от националния бюджет, което е било само за  инвестиции в инфраструктурата на малките населени места.

Василев коментира и темата за връзката с другите градове чрез междуградския транспорт, като заяви, че оптимизация е възможна, но има общинска транспортна схема, в която общината прави поръчка и предоставя на превозвачите конкретните нужди от транспортни линии: „Частниците са тези, които преценяват дали това, което общината предлага като натовареност, часове на тръгване и брой спирки ги устройва и дали да участват. Интересите на гражданите са едно и интересите на частника са различно нещо.“ – коментира той. Василев допълни и, че са били направени няколко събрания, но е категоричен, че трябва да има баланс между желанията на гражданите и коректността относно това те да пътуват с осигурения транспорт а не така наречените нелегални таксита.

Кандидатът за кмет бе попитан от гражданин и как смята да подобри здравеопазването в града: „Като за начало областната болница е държавна собственост и с годините делът на общините е намалял изключително много и на практика общините нямат глас в решаването на каквито и да е проблеми в областната болница.“ – каза той. „Ние като община правим каквото е възможно, и особено за по малките населени места имаме общински имоти, които отдаваме на много прилични цени за да може, който и да е от личните лекари да наеме помещението и да изпълнява функциите си и там.“ – коментира Василев.

На въпрос защо гражданите да гласуват отново за него кандидатът за кмет сподели: „Защото ме познават и знаят какво съм свършил и какво мога и, че не съм част от статуквото. Сигурен съм, че заедно с подкрепата на гражданите градът и общината ни ще вървят в по-правилната посока.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе