Кандидатът за кмет на Лозница Бисер Стефанов: Нужна е промяна, която да доведе до възстановяването на града ни (ВИДЕО)

Бисер Стефанов е независим кандидат за кмет на община Лозница. Той е на 53 години, семеен, 27 години от професионалния му път минават в сферата на МВР. Стефанов е дългогодишен началник на закритото вече районно управление на МВР в град Лозница. Той се самоопределя като познаващ в детайли проблемите на община Лозница, търсещ и намиращ решение на всички стоящи за решаване задачи и недаващ напразни обещания.

Първият въпрос на гражданин към Стефанов бе защо е решил да се кандидатира за кмет на Лозница и какъв е личния му мотив: „Лозница е едно малко градче, което от много години е изпаднало в колапс и спешно се нуждае от реанимация. Причина за това състояние е некомпетентното управление в продължение на много години, което доведе до липсата на културен и социален живот, липсата на инвестиции и работни места.“ – каза той.

YouTube

Posted by Бисер Стефанов on Wednesday, October 25, 2023

В личен план Бисер Стефанов има и своите собствени съображения, тъй като е роден и израснал в град Лозница и иска да даде своя личен принос, за да може родното му място да придобие европейски облик. Кандидатът за кмет финансира кампанията си само и единствено с лични средства и с тези на семейство си, без да набира друго финансиране.

Стефанов бе попитан и дали ако бъде избран за кмет ще запази същия курс на управление или ще го промени: „Няма как този курс да бъде запазен, тъй като именно той доведе до това състояние на общината. Трябва да има промяна, която да доведе до възстановяването на Лозница.“ – категоричен е той.

На въпроса дали ще извърши кадрови проблеми в общината и как ще подбере екипа, с който ще работи Бисер Стефанов коментира, че никой от служителите, които са изпълнявали съвестно служебните си задължения не би следвало да се притеснява от кадрови промени: „Според мен има раздута администрация, която следва да бъде прецизирана – например в момента Лозница има трима заместник кметове и за такова малка община това е много.“ – каза той. Кандидатът за кмет добави още, че трябва да бъде направена атестация на всички служители, да бъдат проверени техните знания и умения и ако някой от тях не е изпълнявал задълженията си правилно трябва да се види каква е причината за това – дали е обективна, или субективна и на тези хора също да се даде възможност в краткосрочен период да коригират своето поведение.

Стефанов бе попитан още и какво иска да постигне в първите 30 и в първите 90 дни от управлението си: „Считам, че в първите 30 дни от управлението трябва да бъде направен много сериозен одит на цялото състояние на общината – да се види в какво положение е оставена и какви са задълженията. Трябва да бъде изграден и екип, с който да започне да се работи и да бъде направен краткосрочен план за изпълнение поне за първите три месеца.“ – каза той. „ На 90-тия ден е нужно да бъде готова и цялата програма за четиригодишния период на управление и да бъде направен първият отчет пред обществеността за свършеното до момента.“ – добави Стефанов.

Относно най-важните проблеми в града и тяхното разрешаване кандидатът за кмет е категоричен, че няма маловажни такива и че за всеки гражданин различните проблеми са със различна степен на важност. Като приоритетни теми той отбеляза липсата на работни места, неадекватното управление на администрацията, проблема с бездомните кучета и социална несправедливост: „Всички тези проблеми се коренят в лошото управление, което не води до решаването им, а до тяхното задълбочаване и именно заради това гражданите трябва много мъдро да преценят как да гласуват.“ – каза той.

На финала Бисер Стефанов бе попитан и защо гражданите да изберат него и защо счита, че превъзхожда останалите кандидати: „Гражданите трябва да изберат най-правилния, най-точния, най-знаещия човек и този, който има необходимия управленски опит.“ – каза той.  „От четиримата кандидати аз съм единствения независим кандидат, всички останали са представители на политически партии и са политически ангажирани. Не могат да наложат своите идеи и виждания, защото трябва да спазват партийните такива. Единственият, който има свободата да го направи съм аз.“ – завърши Стефанов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе