Нов автомобил за възрастните хора от дома в село Тертер

Община Кубрат осигури чисто нов специализиран автомобил за възрастни хора, марка „Renault“, модел Master със 7+1 седящи места. Новото возило за възрастни е с възможност и за преконфигурация, която добавя още едно място за инвалидна количка, като общият брой места с това става 8+1.

Ключовете на новата придобивка за хората от третата възраст в Дома за стари хора край кубратското село Тертер бяха предадени лично от временно изпълняващия длъжността кмет на община Кубрат, г-н Мирослав Йорданов, в присъствието на заместник-кметът, г-жа Женифер Пойраз и директорът на дома, г-н Метин Барзат, който благодари за ценната придобивка.

YouTube

Микробусът е оборудван също с удобна плъзгаща се врата, с електрическо управление и механизъм против „прищипване“. Задната врата се отваря на 180° и разполага с хидравлична платформа за инвалидни колички.

„Надяваме се, че с този автомобил, закупен от Община Кубрат, ще допринесем за самочувствието и комфорта на хората, които сега ще имат възможност да пътуват по-често и да се чувстват по-пълноценни в нашето общество. Винаги сме заявявали, че нашето отношение към хората от третата възраст и хората с увреждания е най-големият белег за зрялост на едно общество,“ заявиха от ръководството на общинската администрация в град Кубрат с пожеланието за ползотворна и безаварийна работа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе